Handballers Reehorst zakken verder weg in moeras

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het mannenteam van Reehorst zakt in no-time naar het niveau van pakweg vijftien jaar geleden, toen de Edenaren uitkwamen in de eerste klasse van de afdeling. Gezien het spelpeil van zaterdagavond moet er wel haast een wonder gebeuren, als zij deze situatie willen voorkomen.

Tegenstander UDI uit Arnhem zal de ogen hebben uitgekeken, dat het met zoveel gemak kon winnen en de wedstrijd eigenlijk al in de eerste minuten besliste. Aanvoerder Jeroen de Wit illustreerde de afgang door in de eerste minuut alleen voor de Arnhemse keeper te falen, seconden later gevolgd door collega’s die dat ook presteerden, nu zelfs in twee instanties.

UDI’96, dat als een massief gebergte heerste in de verdediging, wist er wel raad mee en liep snel uit naar 1-3 en later 5-8. Bij de Edenaren konden alleen Jeff de Quay en Stef Korporaal in deze fase tot scoren komen. Pas later in de eerste helft waren er scores van Jeroen de Wit en Jos Boers, wat een ruststand van 9-16 teweeg gaf.

De tweede helft was in feite overbodig. UDI bleef gemakkelijk overeind en bij Reehorst geloofde alleen talent Jeff de Quay in meer en kon zijn persoonlijke score nog met zes doelpunten opvijzelen. Af en toe lieten de Edenaren zien dat zij wel degelijk als team kunnen handballen, maar deze momenten waren te schaars.

Voor Edenaren ziet de handbaltoekomst er niet goed uit. De teamspirit lijkt per week minder te worden en degradatie hangt als een donkere wolk boven de mannen van Fried Strik, die enkele jaren geleden nog bewondering oogsten, toen in de regionale bekerfinale Swift Arnhem in eigen huis aan het wankelen werd gebracht. Maar deze tijden lijken reeds lang geleden.

Degradatiemogelijkheden

Reehorst dient ervan uit te gaan dat er wel vier of vijf clubs kunnen degraderen. Een bizarre situatie die vorig jaar werd ondervonden door AAC uit Arnhem, dat als vijfde van onderen naar de eerste klasse van de afdeling degradeerde. Hoe is de huidige situatie?

Drie kampioenen van de eerste klasse afdeling (Limburg, Brabant en Gelderland) promoveren rechtstreeks naar de regionale klasse. Uit de Hoofdklasse degraderen twee clubs naar diezelfde regionale klasse en dat zijn nu precies twee Limburgse verenigingen. Natuurlijk is er ook nog een kampioen in de regionale klasse die promoveert naar de Hoofdklasse, zodat er per saldo vier teams zullen degraderen en daar staat Reehorst nu dus bij. Tijd voor bezinning dus bij de enige Edese handbalclub.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie