‘Spreek ik met de nieuwe Heidekoningin?’

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De paarse voordeur verraad waar Calluna 39e woont en bij binnenkomst vloeit haar enthousiasme over je heen. We gaan weer even terug in de tijd, het is 11 jaar geleden, 1996 en Petra Barten vertelt over haar koninklijk leven voor even.

Kunt u vertellen hoe u Heidehoogheid werd?

,,Jezelf opgeven voor deze functie vond ik een beetje verwaand, maar na aandringen van mijn moeder heb ik uiteindelijk toch een sollicitatiebrief gestuurd. Na een interview voor het bestuur van de Heideweek werd ik gebeld met de vraag: Spreek ik met de nieuwe Heidekoningin?.”

Wat is u het meeste bijgebleven?

,,Het bezoeken van de bejaardentehuizen heb ik erg leuk gevonden. Op die leeftijd kwam ik daar nog niet, die omgeving en mensen fascineerden me altijd. Ook als ik ieder jaar weer bij de opening in de Kuil aanwezig ben krijg ik de kriebels in mijn buik en herinner me hoe spannend dat was als je aan komt rijden en de volle kuil ziet.”

Bent u nadien actief gebleven in de gemeente Ede of de Heideweek?

,,Inmiddels heb ik twee keer de presentatie van de optocht verzorgd. Misschien wel een goede leerschool voor het presenteren van de opening in de kuil, dat lijkt me echt helemaal te gek! De LOE vroeg zelfs of ik de verslaglegging voor hen wilde doen, maar nu ik in Amersfoort woon, is dat niet praktisch. Daarnaast is bij een reünie de ‘club van zeven’ ontstaan. Zeven oud Heidehoogheden waarmee we iedere drie maanden samenkomen.”

Raadt u de functie van Heidehoogheid anderen aan?

,,Jazeker. Je moet je misschien even over de schroom zetten om jezelf op te geven, maar als je denkt dat het iets voor je is moet je het zeker doen. Je krijgt een breed maatschappelijke kijk en neemt dit echt je hele leven mee. Je kunt het ook goed op je CV zetten bij een sollicitatie. Ik heb er zelfs een voorliefde voor paars aan overgehouden, wil je mijn bruidsjurk zien? Paars, met hei in mijn haar…! Paarse jurkjes voor mijn kinderen en die paarse voordeur vind ik ook nog steeds geweldig!”

Wil jij dit ook meemaken? Dan is de functie van heidehoogheid iets voor jou! Check de website voor meer informatie en stuur je sollicitatiebrief met curriculum vitae en foto naar: St. Heideweek, Vaarkamperengweg 75, 6741 XV Lunteren; debutantenbal@hotmail.com; www.heideweek.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie