‘Heksenjacht’

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

‘Van een heksenjacht is volgens wethouder Peter van ‘t Hoog geen sprake’, schrijft collega Jan de Boer vandaag in dit nieuwsblad. Búiten kijf zijn wel vele Edenaren laaiend over de gewijzigde maximum snelheid op de Keesomstraat. Na jaren van 70, mag de weggebruiker nu niet sneller dan 50. ,,Belachelijk!’, klaagt de één. ,,Laat ze maar boeven vangen”, tiert een ander. Drie keer in één week bekeurd worden stimuleert de sfeer in deze dagen van Sint Nicolaas en kerstgedachte natuurlijk niet.

Want de boetes zijn enorm hoog. En het aantal sancties néémt maar toe. Het wordt vervelend. Cafés rookvrij. Accijnzen op vele pleziertjes. Het gaat toch vooral om de sancties, om het gewicht van het ‘koffertje van Bos’. Een bekeuring voor bijvoorbeeld ‘bóé!’ roepen naar Oom Agent. Om over menig bonnetje in het verkeer maar te zwijgen. Straks mag je alléén nog een wind op het toilet laten, óf één met onderbrekingen. Tevens gaat de heffing op bruine bonen dan met honderd procent omhoog. En iedere dag verplicht levertraan, hè. En geen dropje na. Wel driemaal daags een ‘huigje’ Nattermann, want de ‘r’ is in de maand. Wat zál het de economie een ‘push’ geven.

‘Redelijk getikt!”, mag u denken. Maar moeten we ons niet afvragen hoeveel energie en tijd de overheid in ‘halszaken’ steekt? Want niet alleen de ‘r’ is in de maand, ook de letter ‘c’. Kennelijk van ‘criminaliteit’. Want we kunnen toch vaststellen dat zes gewapende overvallen in Ede en directe omgeving, binnen een week, bizar ‘veel’ is.

Ik stel een ‘heksenjacht’ voor!

Henny Jansen

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie