Woningbouw aan Goudenstein

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

Door de komst van de woningen aan de Goudenstein komt er eindelijk rust in de tent. ,,Het is de bedoeling om er drieëntwintig woningen te realiseren, zeventien startersappartementen en een blokje van zes woningen”, zegt Kees de Jong van De Bunte Vastgoed B.V. Er is heel wat afvergaderd over deze locatie, die volgens het bestemmingsplan uitermate geschikt leek voor de bouw van een moskee. Daarvoor werd zelfs een bouwvergunning verleend. Uiteindelijk koos initiatiefnemer Stichting Moslims voor de bouw van een moskee in het Peppelensteeggebied. De bouw van de moskee daar duurt niet zo lang meer.

Start is ergens in de tweede helft van volgend jaar EDE - De rust lijkt voor altijd terug te keren aan de Goudenstein. In het gebied is ‘zwaar’ gestreden om daar geen moskee te krijgen. Inmiddels is er een plan gemaakt om op de plek, waar vroeger een noodgebouw van de openbare bibliotheek stond, woningbouw te creëren. In totaal komen daar drieëntwintig woningen.

door Jan de Boer

De Bunte en de gemeente Ede houden dinsdag 18 december van 19.30 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst in kinderboerderij De Proosdij aan de Proosdijweg 37 (ingang Floreslaan) over de nieuwbouw. Wie dat wil kan kennis nemen van het door Geesink/Weusten architecten uit Oosterbeek gemaakte schetsplan. Tijdens die bijeenkomst zijn de ontwikkelaar, de architect en vertegenwoordigers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden over het plan.

Twee lagen

De appartementen worden volgens Kees de Jong van De Bunte gebouwd in twee lagen met een kap. Ieder appartement krijgt twee slaapkamers. Ook het blokje van zes woningen is bestemd voor de starters op de huizenmarkt. De gemeente is de verkoper van het perceel grond aan De Bunte. ,,Ook een deel van de grond wordt verkocht aan de naastgelegen Ontmoetingskerk, die de grond deels voor de uitbreiding van het parkeerterrein en deels voor uitbouw van de vergaderruimte wil gebruiken”, zegt De Jong.

Voor de bouw van de woningen kan niet zonder slag of stoot een bouwvergunning worden verleend. Omdat de grond nu nog de bestemming ‘bijzondere bebouwing’ heeft, moet het bestemmingsplan worden veranderd. De informatieavond is volgens De Jong bedoeld om de buurtbewoners een indruk te geven waaraan op dit moment wordt gedacht. ,,Pas als duidelijk is hoe de plannen in de buurt vallen, zal het plan definitief worden uitgewerkt”, aldus De Jong.

Potentiële kopers moeten nog even wachten. De koopprijzen van de de appartementen en de woningen zijn nog onbekend. Volgens De Jong valt dat pas te zeggen als alles in kannen en kruiken is. Evenmin is bekend wanneer er precies met de woningbouw wordt gestart. ,,Dat zal op z’n vroegst ergens in de tweede helft van 2008 gebeuren”, zo verwacht de vertegenwoordiger van De Bunte.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie