De Stolpe niet eerder weg

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

Annet Stunnenberg van de afdeling communicatie Opella bevestigt de woorden van de Edese wethouder. ,,De Stolpe is verkocht aan Kelderman Vastgoed Ontwikkeling BV. Opella huurt het gebouw zeker nog tot 2011 van Kelderman. Opella is samen met de gemeente op zoek naar een geschikte locatie, waar vervangende nieuwbouw gerealiseerd kan worden voor Harskamp.”

Zorgcentrum zoekt naar geschikte locatie HARSKAMP - Onrust in Harskamp over een eventueel voortijdig vertrek van de Stolpe lijkt niet nodig. Er zijn volgens de gemeente Ede en Opella goede afspraken gemaakt. ,,In Harskamp hoeft men niet bang te zijn, dat de Stolpe weg moet voordat er een nieuwe locatie voor het woon- en zorgcentrum is gevonden”, zegt wethouder Wilke Dekker.

door Jan de Boer

Sommige cliënten vragen zich volgens Stunnenberg af of de nieuwbouw wel gereed zal zijn voor 2011.

,,Opella gaat er vanuit dat dit zal lukken. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan biedt het contract met Kelderman ruimte om langer te blijven huren”, aldus Stunnenberg, volgens wie de verhalen over de sluiting van de keuken van de Stolpe begin januari 2008 niet juist zijn.

,,In de nieuwbouw zal er geen keuken meer zijn. Opella gaat de komende jaren duidelijk kleinschaliger woonvormen bouwen. Voeding uit een grootschalige keuken past hier niet meer bij.’’

,,Op allerlei terreinen zijn we al aan het anticiperen op de veranderingen door het kleinschalig wonen, zo ook voor onze keukens. Vanaf januari 2008 wordt daarom door Opella onderzoek gedaan naar de toekomst van de keuken in de Stolpe tot aan de nieuwbouw.”

Het perceel van het voormalig KMT aan de Otterloseweg en een perceel aan de Dabbeloseweg zijn in beeld voor de nieuwbouw van de Stolpe.

,,Men had de beschikking over een terrein, maar die locatie bleek te klein voor de Stolpe. Je kon daar niet alle mensen onder één dak krijgen”, vertelt wethouder Dekker, die blij is dat de huidige locatie van de Stolpe in de toekomst gebruikt gaat worden voor de huisvesting van starters.

De gemeente Ede is bereid om samen met Opella en Kelderman te kijken naar een alternatieve locatie in Harskamp, zegt Dekker. ,,Maar formeel ligt de verantwoordelijkheid bij hen”, beklemtoont hij. ,,Ik ben benieuwd met welke locatie Kelderman komt.” In het dorp wordt beweerd dat de Stolpe eventueel gebouwd gaat worden in de toekomstige nieuwbouwwijk Smachtenburg. ,,Dat behoort tot de locaties die bekeken worden”, weet Dekker.

Volgens de wethouder betekent dat overigens niet dat de toekomstige woningbouw voor de Harskampers in het gedrang komt als ook de Stolpe daar zou worden gebouwd. ,,In de Smachtenburg ligt zoveel grond. Als ook de Stolpe daar zou komen, is er nog genoeg grond voor de woningbouw van Harskamp voor de komende vijfentwintig jaar.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie