Nienke Vermeer scoort voor Oranje

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De nationale damesploeg verloor vannacht in het Amerikaanse Long Beach met 16-15 van Rusland. De beide teams kregen de eindstand op het bord na twee series strafworpen.

Oranje nam in het eerste part een 6-3 voorsprong. Bij het ingaan van deel vier had Rusland het verschil verkleind tot één treffer (9-8), om vervolgens tegen het einde van de reguliere speeltijd de stand gelijk te trekken (11-11). De eerste serie van ieder drie penalty's leverde nog geen winnaar op. Bij Oranjes vijfde ging het mis.

Yasemin Smit (3), Daniëlle de Bruijn (2), Mieke Cabout (2), Iefke van Belkum (2), Lana Mandjes, Alette Sijbring maakten de eerste elf doelpunten.

Eerder stuntte Oranje tijdens het toernooi om de Holiday Cup, omdat na de nummer twee van het laatste WK, Australië, ook wereldkampioen Verenigde Staten werd verslagen. Nederland won met 8-5 (1-2 3-1 2-1 2-1). Daniëlle de Bruijn was topschutter tegen het gastland, met vier treffers. Mieke Cabout, Iefke Van Belkum, Gillian van den Berg. De Edese Nienke Vermeer scoorde haar eerste treffer voor de nationale ploeg.

De Nederlandse ploeg speelt het toernooi als voorbereiding op het kwalificatietoernooi voor het Europees kwalificatietoernooi volgend jaar januari in Amsterdam. Daarna gaat het vizier op de Olympische Spelen van Peking.

Bron: www.manmeer.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie