Kerstwedstrijd bij De Vrije Slag

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Sinterklaas heeft het land inmiddels verlaten en dat was voor de vrijwilligers van de zwemvereniging De Vrije Slag het sein om voorbereidingen te gaan treffen voor de traditionele Kerstwedstrijd op zaterdag 22 december.

Evenals voorgaande jaren hebben de verenigingen ZC 90, De Meer, BZC de Dolfijnen, IJsselmeeuwen, RZC, Olympia uit de regio toegezegd deel te nemen. Dat betekent, gerekend met de leden van De Vrije Slag erbij, zo'n 250 zwemmers. Plus dan nog de ploegleiders, officials en toeschouwers. Die moeten allemaal hun plek krijgen rond het bad van zwembad De Peppel. Eén geluk, het bad telt maar liefst acht banen, een redelijke luxe, zodat veel zwemmers tegelijk van start kunnen, wat de totale duur van de wedstrijd weer ten goede komt.

De vrijwilligers zullen er voor zorgen dat er een gezellig sfeertje rond het bad zal hangen, met voor iedereen een hapje en, uiteraard, niet alcoholisch drankje. En dan maar hopen op veel sportieve prestaties en persoonlijke records. Alle vier de zwemslagen worden gezwommen in een afstand van 50 meter en in alle leeftijdscategorieën. Met natuurlijk voor de beste drie medailles en voor de overigen de eer.

,,Als afsluiting van de wedstrijd worden estafettes gezwommen. Dat is een spektakel op zich. In 8 x 50 meter gaan de verenigingen onderling uitmaken wie daarvoor de beste combinatie in het water weet te leggen. Degene die niet zwemmen, zorgen voor een geweldige aanmoediging langs de rand van de het bad, waarbij horen en zien je vergaat. Daarvoor hoef je niet naar de Arena voor een wedstrijd Ajax-Feyenoord", laat de organisatie weten.

Zwembad de Peppel, Peppelensteeg, Ede; zaterdag 22 december; 13.15 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie