Rabobank verrast Afghaans gezin met Sinterklaas

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Rabobank Vallei en Rijn vervulde op vijf december een hartenwens door in Ede met een Afghaans gezin pakjesavond te vieren. In het kader van een nieuwe actie, de Rabo Hartenwens, vertelde Mirella de Kruijff haar wens aan de bank, waarin ze beschreef graag een sinterklaasgeschenk aan het Afghaanse gezin te willen bieden. Rabobank Vallei en Rijn maakte haar wens waar en gaf het gezin in Ede op vijf december een groots Sinterklaaspakket. Medewerkers van de Rabobank deelden, samen met zwarte piet, zakken vol cadeaus uit.

De familie was blij verrast toen afgelopen woensdag een echte zwarte piet met grote zakken snoepgoed en cadeaus bij hen aanklopte. Medewerkers van de bank vulden het huis in Ede met talloze geschenken. Bij het uitdelen reageerde Mirella, het meisje dat de wens bij Rabobank Vallei en Rijn invulde: ,,Dit vind ik nog veel leuker dan dat ik zelf cadeaus krijg.". Haar vriendinnetje was zo verbaasd dat ze zich afvroeg of Mirella niet een cadeau van haar wilde. ,,Is dit nu echt pakjesavond?", vroeg één van de vijf meisjes van het gezin.

Het Afghaanse gezin woont sinds enkele jaren in Ede. De inkomsten van de ouders gaan veelal op aan de eerste levensbehoeften, dus voor speelgoed en andere extraatjes is niet veel beschikbaar. Reden te meer voor de Rabobank om de Hartenwens van dit negenjarige Edese meisje te vervullen, en daarmee een gezin te verrassen met tientallen cadeaus.

Groot kasteel

Zo kregen de kinderen een groot kartonnen kasteel, speciaal door een leverancier van de bank ten behoeve van de actie 'Rabo Hartenwens' gedoneerd. Dit kasteel is door de kinderen op te bouwen en in te kleuren. Naast allerlei speelgoed en schoolspullen, kregen de ouders materialen voor in en om huis.

Het gehele gezin was verwonderd door de vele cadeaus die Rabobank hen doneerde. Blijdschap vulde het huis in Ede, nu ze eindelijk wisten wat pakjesavond was. Familie De Kruijff: ,,Dit is zeker een groot succes. We hebben het gezin zo gelukkig gemaakt." Het Afghaanse gezin dankte de bank meerdere malen hartelijk, terwijl Mirella door haar vriendinnetje flink werd geknuffeld.

Rabo Hartenwens

Rabobank Vallei en Rijn vierde pakjesavond met beide gezinnen in het kader van een nieuwe actie voor de jongeren: de Rabo Hartenwens. Daarmee kan elk kind dat bij Rabobank Vallei en Rijn spaart of een rekening opent, een hartenwens invullen. Deze actie werd gelanceerd in oktober, tijdens de jaarlijkse filmpremière van de bank. Toen vulden honderden kinderen de coupon in, waaronder Mirella de Kruiff. Twee maal per jaar wordt een hartenwens van deze kinderen vervuld. De wensen die de Rabobank binnen heeft gekregen variëren van het leren hockeyen van Fatima tot het geven van een naaimachine aan oma.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie