Nieuwenburg tevreden richting kerst

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

.

Sterk weekend jonge garde Polar Bears EDE - De waterpoloërs van Polar Bears hebben het eerste gedeelte van de competitie met een dubbele winst positief afgesloten. In een zinderend duel werd vrijdagavond met 12-11 gewonnen van het nog ongeslagen ZPB, zaterdagavond werd TW Zaanstreek met een 16-9 nederlaag huiswaarts gestuurd

Polar Bears - ZPB 12-11

De formatie van Hans Nieuwenburg bewees met de winst dat de ontwikkeling van de ploeg snel gaat. Door het wegvallen van een viertal belangrijke spelers moest Nieuwenburg een beroep doen op de jonge garde, en die doen het uitstekend met een plaats in de top van de ranglijst.

Na een 3-1 voorsprong na de eerste acht minuten zuivere speeltijd, werd halverwege de wedstrijd afgesloten met een 6-4 voordelige score. In het derde kwart werd uitgelopen naar een 10-7 voorsprong maar dat was nog geen garantie voor dat de winst in de knip zat. In het laatste kwart werd die marge (12-9) vastgehouden, maar in de slotfase kwamen de gasten nog dichtbij.

,,We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen een van de betere ploegen. We hebben daarmee aangetoond dat we er toch bijhoren. En als je ziet hoe de jonge spelers zich ontwikkelen, geeft dat veel vertrouwen voor de toekomst. We gaan nu een vrij lange winterstop in waarbij de spelers een tijdje rust krijgen. Sommigen moeten herstellen van chronische pijntjes. Daarna gaan we ons weer intensief voorbereiden op het vervolg van de competitie”, aldus trainer Hans Nieuwenburg

Polar Bears - Zaanstreek 16-9

Na de inspanning van vrijdagavond ging de formatie van Hans Nieuwenburg enigszins moeizaam van start maar sloot het eerste kwart toch af met een 4-2 voorsprong. Halverwege was de marge vergroot naar 7-4 voorsprong om vervolgens in het derde kwart hard toe te slaan. De gasten werden naar een 11-5 achterstand gespeeld en was de wedstrijd in feite al gespeeld.

,,Met de twee overwinningen gaan we lekker de winterstop in”, was een eerste reactie van aanvoerder Tom van Oost na afloop. ,,De laatste tijd loopt het toch al lekker. Na de verloren wedstrijd tegen PSV is de ploeg toch goed gaan draaien en heeft iedereen zijn plek binnen het team gevonden.

De jeugdige spelers beginnen lef te krijgen en vertrouwen in eigen kunnen. Op dit moment is PSV een maatje te groot voor ons, maar tegen de rest van de tegenstanders hoeven we zeker niet op te kijken.”