TweeVV krijgt bij Keistad geen set cadeau

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Zowel de mannen als de vrouwen van volleybalvereniging TweeVV troffen zaterdag een ploeg met kampioensaspiraties. Deze waren dus niet van plan ook maar één set cadeau te doen al waren beide TweeVV-teams er wel heel dichtbij. De mannen speelden in Amersfoort tegen de nummer twee, AVV Keistad, de vrouwen in Arnhem tegen de nummer één, Arvevo 2. Beide teams konden met een 4-0-verlies terug naar Ede.

De mannen van TweeVV hadden kansen in de eerste twee sets. De Edenaren speelden tactisch een goed spelletje waardoor zij tegenstander AVV Keistad verrasten. De Amersfoorters raakten behoorlijk gestresst omdat ze voelden dat TweeVV bezig was hen vast te zetten. Maar terwijl de Edenaren voor stonden, maakten ze helaas in de eindfase cruciale fouten. Zo beëindigde TweeVV de eerste set met drie foutopslagen waarmee ze per opslag de tegenstander rechtstreeks een (gratis) punt bezorgden.

Domper

,,We beheersten het spelletje. De servicedruk van ons was zo goed dat hun midaanval, waarop we geen grip hadden, nauwelijks de kans meer kreeg,” analyseerde trainer/coach Frits Metiary. ,,Alleen boven de twintig punten deden we het gewoon niet goed, terwijl juist dán elk detail moet kloppen.”

Het verlies van de beide eerste sets was een domper voor het keiharde werken. Die domper werkte door in de derde set en pas in de loop van de vierde set toonde TweeVV veerkracht en wist na een grote achterstand weer goed terug te komen. Het gat met de tegenstander bleek echter te groot om te overbruggen.

Zaterdag speelt TweeVV eindelijk weer thuis, om 17.00 uur op het centrecourt in de Reehorst. Hevo uit Heino, dat net onder TweeVV staat, is dan de tegenstander. Kansen dus voor de Edenaren.

Niets in te brengen

De vrouwen van TweeVV staan onder aan de ranglijst. Zij hadden tegen de kampioenskandidaat Arvevo 2 niets in te brengen.

De opslag van de Arnhemsen, met divisie-ervaring en veel lengte in de ploeg, was zo moeilijk dat de Edesen niet in hun spel kwamen. In de laatste twee sets lukte de pass beter maar het was niet goed genoeg om ook de eigen midaanval te kunnen gebruiken. TweeVV sprokkelde wel steeds wat meer punten bij elkaar. In de laatste set zette de coach van Arvevo zijn wissels in maar toen dat dreigde mis te lopen, greep hij weer terug op zijn vaste kern waarna de set nog net met 25-23 voor de Arnhemsen was.

Renswouw

Donderdagavond spelen de vrouwen in ‘t Riet een bekerwedstrijd tegen Renswouw en zaterdag is, om 14.00 uur in de Reehorst, Woudenberg de tegenstander.

Deze ploeg staat laag op de ranglijst. Voor TweeVV zijn er kansen want dankzij winst op Woudenberg doen de Edesen nog mee in de bekercompetitie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie