Sint dirigeert vrachtauto naar Godfried Bomansschool

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Sint Nicolaas kwam met zijn Pieten ook dit jaar een bezoekje brengen aan de leerlingen van de Godfried Bomansschool, die voor deze gelegenheid omgetoverd was tot 'Kookschool'

In de recreatiezaal stond de keuken van de Sint al te wachten op de Kookpiet. Eén Piet was alvast vooruit gegaan, om in afwachting van de Sint een mooie loper op de stoep te maken. Piet werd natuurlijk geholpen door alle ouders en kinderen, die op het schoolplein aanwezig waren.

Het resultaat mocht er dan ook wezen, een prachtig gekleurde lopen van de stoep tot aan de deur van de school. De kinderen zongen uit volle borst en wachtten gespannen af. Hoe zou de Sint dit jaar komen? Zou Americo mee zijn"Of komt hij net als vorig jaar met een oude politieauto.

Naar mate de tijd vorderde, werd iedereen toch wel wat nieuwsgierig. In de verte hoorden de kinderen getoeter, het getoeter kwam steeds dichter bij. En jawel, daar kwamen Sint-Nicolaas en zijn Hoofdpiet met Piet zonder veer op een enorme grote vrachtwagen van de firma Sierbeton van Steenbergen de hoek om rijden.

Sint vertelde dat deze vrachtwagen alle pakjes en pepernoten, voor de kinderen van heel Nederland, van de boot heeft getild. Nu maar hopen dat de Pieten alle pakjes op tijd rond kunnen brengen. Op de Godfried Bomansschool werden de eerste pakjes uitgedeeld, het werd een groot feest.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie