Gewapende overval Juwelier Erken

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Vermoedelijk twee daders hebben woensdagmorgen een gewapende overval gepleegd op Juwelier Erken in Ede.

Rond 09.45 uur traden de mannen, al dan niet gemaskerd, het pand aan het Maanderweg binnen. Daarbij werd veel geweld gebruikt, en gedreigd met op steekwapens lijkende voorwerpen.

Volgens de Officier van Dienst van de politie hebben de mannen wel sieraden meegenomen, maar nog onduidelijk is wat, en hoeveel. Toen de daders er vandoor gingen, stuitten ze buiten op enkele getuigen, waarna een handgemeen volgde. Een man en een vrouw raakten daarbij gewond.

De overvallen zagen kans te vluchten op een bromfiets. Nog niet duidelijk is of dat in de richting van de Verlengde Maanderweg, of de Noordelijke Spoorstraat gebeurde, maar waarschijnlijk wel in de richting Wageningen.

Uit voorzorg werd tegen tienen om medische ondersteuning gevraagd. Ambulancepersoneel kon de licht gewonden ter plaatse behandelen.

Van de twee overvallers is een beperkt signalement bekend. Het zou gaan om twee mannen in de leeftijd tussen 15 en 20 jaar; beiden zouden een zeer donkere huidskleur hebben en zwart haar met krulletjes; de daders zouden geheel in het zwart gekleed zijn.

De politie verricht op dit moment onderzoek waarbij diverse getuigen en betrokken worden verhoord. Intussen roept de politie eventuele getuigen op te reageren. Misschien zijn er voorbijgangers die iets van de schermutseling voor de zaak hebben gezien, of die kort voor of kort na de overval iets hebben gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Informatie is welkom bij de Edese politie via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie