Veelbelovend cabarettalent Daniël Arends in Cultura

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Cabaretier Daniël Arends staat vrijdag 21 december met zijn programma ‘Joko 79’ in Cultura. Arends was de overtuigende winnaar van het Rotterdamse cabaretfestival Cameretten 2006. Naast de juryprijs sleepte hij ook de publieksprijs in de wacht. Zijn vorige optreden in Cultura, op 16 januari van dit jaar, werd op het laatste moment vanwege noodweer afgeblazen! Nu zal hij dan toch echt op het podium staan.

Daniël Arends wordt wel de kroonprins van de Comedytrain genoemd. Na zijn overwinning op Cameretten schreef De Volkskrant: “Het Nieuwe Luxor ging plat voor hem. Hij maakt de zaal aan het lachen met doordachte, intelligente grappen, uitstekend pianospel en mooi geschreven liedjes. Hij is dus begiftigd met meer talenten dan een scherpe tong en heeft een grote toekomst in het cabaretcircuit.”

Wat verwacht u van deze nieuwkomer? Een onschuldige sketch, wat gevoelige liedjes hier en daar, een moralistisch eind, nog een kop koffie en gewoon weer naar huis? Vergeet het maar. Daniel Arends is in de kracht van zijn leven. Hij herinnert u eraan waarom u eigenlijk naar het theater gaat. Hij biedt troost, stelt vragen en geeft antwoorden. Uiteraard met veel humor, muzikaliteit en een haast ongehoorde charme. Maar met nog veel meer dan dat. Omdat het kan. En omdat het moet.

Cameretten juryrapport: “Zijn spervuur aan goed geconstrueerde en intelligente grappen vaak voorzien van dubbele bodems en een grote dosis zelfspot komen aan.”

Kaarten voor ‘Joko 79’ kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar in Cultura aan de Molenstraat 45, tel. 672800.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie