Big band zet jubileum in voor het hart

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - De Triple B Big Band Bennekom bestaat tien jaar. Iets wat je niet alleen volgens Gilbert Meurs zo maar voorbij moeten laten gaan. ,,Wij willen onze eerste cd maken. En we gaan in samenwerking met de Vrienden van de Nederlandse Hartstichting de actie ‘Music for the heart’ ontvouwen.”

door Jan de Boer

De Triple B Big Band Bennekom was tien jaar geleden een initiatief van Bart van den Goorberg. ,,Hij woonde in Bennekom en is beroepsmuzikant. Bart vond het een leuk idee om een big band te formeren. In de beginjaren was het wel een probleem om bandleden te vinden. De eerste jaren was er een verloop van mensen, die bijvoorbeeld aan de Landbouw Universiteit studeerden en na hun studie naar elders vertrokken. Sinds een jaar of vier, vijf kunnen we echt praten van een vaste bezetting. We hebben een wachtlijst van muzikanten, die graag willen deelnemen aan de bigband.

Om de vrijdag wordt er geoefend in de Alexanderschool in Bennekom. De bandleider is Pim Donatz. ,,Wij maken typische big band muziek. Muziek die over het algemeen vereenzelvigd wordt met Glenn Miller. Wij spelen zowel de wat oudere als nieuwe bigband arrangementen.”

In het jubileumjaar wil de Triple B Big Band Bennekom graag een cd opnemen. ,,En ons ten dienste stellen van de inwoners van Ede en van Bennekom in het bijzonder. We hebben er goed over nagedacht om dat op een originele wijze te doen. Uiteindelijk hebben we contact gezocht met de Vrienden van de Nederlandse Hartstichting. Henk Geels is daar de voorzitter van. Die vereniging bestaat veertig jaar. En heeft als motto het realiseren van Automatische Externe Defibrillatoren in Bennekom.”

Wat is dan mooier als je een of meerdere van die apparaten kan overhandigen met de opbrengst van de cd, stelt Meurs. ,,Gedeeltelijk zijn er Vrienden van de big band, die de actie van de big band financieel steunen. Er zijn ook een aantal vrienden, die in natura sponsoren. Bijvoorbeeld Cultura. In de begroting hadden we een behoorlijke reservering gemaakt voor kosten van de opname van de cd. Cultura heeft sinds kort een nieuwe geluidsstudio. En heeft ons aangeboden om gratis daar de cd op te nemen en te faciliteren. Fantastisch toch.”

De Triple B Big Band Bennekom duikt een keer of vier, vijf de studio in om rond de twaalf nummers te gaan opnemen voor de Cd. Ook een sponsor is CineMec, die de grote zaal beschikbaar heeft gesteld om de slotmanifestatie te organiseren. ,,De opbrengst van de kaartverkoop komt volledig ten goede aan de actie. Wanneer dat gebeurd is nog niet bekend. We moeten eerst bekijken wanneer de zaal beschikbaar is. In de maand juni, het einde van ons seizoen, willen we de defibrillatoren aanbieden aan Henk Geels.”

Volgens de planning wordt de cd op Koninginnedag gelanceerd. De nummers van de cd zijn al wel bekend. ,,Maar die houden wij nog even achter als verrassing. Het zal zowel nostalgische big band muziek zijn van rond de Tweede Wereldoorlog als ook moderner repertoire worden,” aldus Gilbert Meurs.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie