Algemeen manager Sportservice Ede neemt afscheid

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Klein begonnen met vier medewerkers in een klaslokaal van het Pallas Athene College en elf medewerkers in de buitendienst, startte Sylvia Wieskamp 1 september 2001 met de leiding van de net opgerichte stichting Sportservice Ede. Zes jaar later is Sportservice Ede een organisatie met 41 medewerkers. Deze maand neemt Wieskamp afscheid van Sportservice Ede, om in januari met een nieuwe uitdaging te beginnen bij stichting Stisamo.

Sportservice Ede is door haar ontwikkeld tot een dienstverlenende organisatie op het gebied van sport. Speciaal bedoeld voor sportaanbieders en inwoners van de gemeente Ede. Sportservice Ede voert het beheer over de binnensportaccommodaties en zorgt voor het onderhoud van de binnen- en buitensportaccommodaties.

Daarnaast stimuleert Sportservice Ede het sporten door verschillende projecten te organiseren voor diverse doelgroepen. Het organiseert onder meer de Schoolsportolympiade en het Sportgala en geeft jaarlijks een sportpas uit voor alle leerlingen van het basisonderwijs.

Ook verzorgt Sportservice gymlessen op 'sportieve scholen' en het sportbuurtwerk. Verder profiteren sportaanbieders van de ondersteuning door Sportservice Ede, onder meer door advies en cursussen en bij het vinden van sponsoren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het omvangrijke takenpakket van de sportorganisatie. Met dit sportservicepunt heeft Sylvia Wieskamp haar ambitie kunnen waarmaken om een organisatie op te bouwen met een eigen gezicht, die dichtbij de klanten staat en dat vlot kan handelen.

Per 1 januari 2008 start zij als beleidsmedewerker schoolbestuurlijke taken bij Stichting Stisamo. Stisamo is een stichting die nog volop in ontwikkeling is en zal zeker profiteren van de ervaring die zij heeft opgedaan bij Sportservice Ede. De komende drie maanden zullen John Smeelen en Carin Zwartjes als interim-managers aan Sportservice Ede leiding geven. Deze periode wordt gebruikt om een nieuwe manager aan te stellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie