Beekmans hekelt wedstrijdmentaliteit DVO

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - DVO-coach Daniël Beekmans was niet te spreken over de wedstrijdmentaliteit van sommige spelers na het nipte verlies (15-14) tegen Antilopen. ,,Ik had gehoopt dat sommige spelers zouden aanhaken bij de spelers die er eigenlijk altijd staan, maar dat was helaas niet zo", sprak de trainer zonder namen te noemen.

,,We moeten er voor zorgen dat de oude DVO-kwaal niet terugkomt", vertelt Beekmans teleurgesteld. ,,Antilopen speelde op haar best vandaag en wij haalden ons niveau niet. Dat is niet erg, maar dan verwacht ik wel dat er gestreden wordt om alsnog een punt te pakken of de wedstrijd te winnen."

Hetzelfde gevoel bekroop de oefenmeester eerder dit seizoen al op het veld tegen ASVD/Agromedia toen de Bennekommers ook niet thuis gaven. ,,Ik hoop dat we dit er snel kunnen uit krijgen en dat het halen van de eerste selectie niet het einddoel is, maar het presteren met DVO 1 het einddoel is", aldus de coach.

Het achttal van Beekmans had ook niet hoeven verliezen in Leusden. De wedstrijd ging gelijk op en halverwege de tweede helft bogen de Bennekommers een 13-11 achterstand nog om in een 13-14 voorsprong door twee treffers van Kelly van Aalten en Simon van Grootheest. Toch gaven de 'groenwitten' het in de slotfase nog uit handen. Twee minuten voor tijd schoot de thuisploeg de beslissende 15-14 binnen.

Beekmans is even niet met de achterstand - die inmiddels drie punten bedraagt op Antilopen - bezig, maar wil zich concentreren op zijn eigen selectie. ,,Het is zaak dat we alles willen geven tijdens een wedstrijd, dan komt het wel goed denk ik, want de kwaliteiten hebben we. Ik verwacht dat de concurrenten ook nog punten laten liggen de komende wedstrijden, hopelijk sluiten we dan weer aan bij de top."