In de regio zes overvallen in korte tijd

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

Veenendaal werd opgeschrikt door vier overvallen. In ieder geval zijn er overeenkomsten tussen de overvallen in Ede. ,,Bij beide ging het om twee overvallers met getinte huidskleur en donker haar”, aldus Paul Koetsier van de politie Gelderland-Midden. Zondag drongen twee mannen rond 21.15 uur het autobedrijf binnen. Daar was de 68-jarige eigenaar net bezig met afsluiten. Toen de mannen - die overigens hun gezicht bedekt hadden - hem met wapens bedreigden, wisten zij de man geld afhandig te maken. De overval op de juwelier was vorige week woensdag rond 09.45 uur. De twee mannen gebruikten veel geweld. Er werden sieraden buitgemaakt.

Juwelier en autobedrijf het slachtoffer EDE - Zes overvallen in een week tijd. De regio wordt geteisterd door overvallers. Zondag was een autobedrijf aan de Stationsweg het doelwit, vorige week woensdag een juwelier aan de Maanderweg.

De korpsen Gelderland-Midden waar Ede onder valt en Utrecht, dat Veenendaal onder de hoede heeft, hebben contact met elkaar om te kijken naar overeenkomsten en er wordt informatie uitgewisseld. Marco Barten van de politie Utrecht: ,,Er is wel een aantal overeenkomsten tussen de overvallen in Veenendaal, maar er zijn ook verschillen. Overeenkomsten zijn dat er bij meerdere overvallen gebruik is gemaakt van een lichtkleurige scooter. Ook komen sommige signalementen overeen.” In Ede worden vanwege de overvallen geen extra surveillances gehouden. Koetsier: ,,Dat heeft niet zoveel zin, want je weet niet waar zoiets zich voordoet. Wel zijn de agenten goed geïnformeerd en extra alert.” Overigens is er niet een speciaal rechercheteam op de zaak gezet, zoals bij grote zaken gebeurt. ,,Wel wordt dit met prioriteit door de recherche opgepakt. Waar nodig worden er extra politiemensen bijgehaald”, aldus Barten.u De politie zoekt nog getuigen: tel. 0900-8844. Zie ook: www.edestad.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie