JWR: voor een Luntersbuffet of boerensalade

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

Twaalf jaar geleden begon hij bij de Lunterse Boer praktijkervaring op te doen in de horeca. Een dag per week bezocht hij de horecaschool in Arnhem om theoretische kennis te vergaren. In zijn opleidingsperiode was het de bedoeling elk jaar een andere werkgever te zoeken om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Na de Lunterse Boer volgde Speulder Bosch en Groot Heideborgh, beide in Garderen. In 1999 sloot hij de horecaopleiding met goed gevolg af en schreef zich in bij een koksuitzendbureau in Zeewolde.

Via dat bureau werd hij te werk gesteld bij het Jan van Schaffelaar kasteel in Barneveld waar hij vrij snel een contract kreeg aangeboden. PTC+ was daar zijn werkgever en toen er een reorganisatie was uitgevoerd kwam hij te werken bij PTC+ in Ede, een onderwijsinstelling die zich met name richt op de agrarische sector. ,,In die tijd liep ik al met de gedachten om iets voor mezelf te gaan beginnen en voerde gesprekken met een adviseringsbureau. Die gesprekken verliepen dusdanig goed dat ik in juli besloot om gedeeltelijk op eigen benen te gaan staan. Mijn baan bij de PTC+ school vormt een belangrijke financiële basis, maar aan het einde van dit schooljaar wil ik geheel op eigen benen gaan staan”, aldus de jonge ondernemer.

Jan Willem werkt met zijn onderneming vanuit Lunteren en wil zich zeker ook gaan richten op streekproducten. Op dit moment zijn salades zijn specialiteit, maar in deze tijd kan men ook bij hem terecht voor stamppotten buffet met vooraf heerlijke erwtensoep en, onder andere, hutspot met klapstuk en boerenkool met worst. Of een Luntersbuffet met een boerensalade.

JWR richt zich met name op party’s met de WOK party, een barbecue of allerhande feestjes, zowel voor bedrijven als particulieren. Daarin verzorgt JWR catering niet alleen het eetgedeelte, maar ook alles er omheen. ,,Wat betreft partijen richt ik mij tot maximaal vijftig personen. Ik doe alles nog alleen en het moet wel overzichtelijk blijven en een goede kwaliteit leveren. Betreft het bijvoorbeeld het leveren van een bittergarnituur dan kan zeker een groter aantal personen worden bediend”, laat de jonge ondernemer weten.

JWR Catering

Jan Willem Ribbers

Tel. 06-48116464

www.jwrcatering.nl

e-mail:janwillem@jwrcatering.nl

LUNTEREN - In juli van dit jaar ging Jan Willem Ribbers van start met een catering bedrijf onder de naam JWR Catering. Om enige buffer te hebben combineert hij zijn onderneming met een baan bij de PMT+ school, waar hij 20 uur werkzaam is. Op de school voorziet hij, van maandag tot en met woensdag, de studenten van de inwendige mens en de rest van de week steekt hij zijn tijd in zijn eigen onderneming. Het NIMAC, in Ede, is al een van zijn vaste relaties waar hij de cursisten van een maaltijd voorziet.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie