Bennekom kan Dennis van Meegdenburg nog niet missen

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Het was voor de toeschouwers koukleumen op sportpark De Eikelhof. Daarbij kwam dat het voetbal tussen Bennekom en GVVV allerminst hartverwarmend was. Met de uiteindelijke 1-1 mocht Bennekom het meest blij zijn.

,,Het maximale resultaat'', beaamde Dennis van Meegdenburg dan ook na afloop. ,,Vorige week tegen Sparta Nijkerk kregen we te weinig. Nu misschien te veel.''

Vooral de eerste helft was er maar één ploeg die voetbalde: GVVV. Het team van de scheidende trainer Peter Visee kwam binnen tien minuten op een voorsprong. Een pass van Jacco Meurs werd opgepikt door Roy Versluis. Die vond op zijn beurt Edwin van Rooijen. De naar binnen gekomen linksbuiten werd onreglementair gestopt door Wouter Lamers. Aanvoerder Antonio Aguilar Aguilera klaarde het klusje vanaf de stip: 0-1.

Ook daarna vonden de Veenendalers elkaar makkelijker dan de opponent. Opvallend was ook dat de GVVV aanvallers beduidend sneller waren dan de Bennekomse verdedigers. ,,Toch kreeg GVVV niet echt veel grote kansen'', vond Van Meegdenburg.

'kaassie'

Maar er zaten wel een aantal mogelijkheden bij, die voor een spits van het kaliber als juist Van Meegdenburg 'kaassie' waren geweest. Michiel van der Valk, Nordy Al Mansouri, Edwin van Rooijen en Karsten Wierenga kwamen in de positie een tweede doelpunt aan te tekenen. Bij een kopbal van Wierenga haalde Mees Heller de bal van de lijn. En Bennekom? De matig acterende thuisploeg kreeg geen enkele kans. Het bleef bij een terecht afgekeurd doelpunt wegens buitenspel van Lamers.

In het tweede bedrijf werden al snel de jongelingen Roy de Ruiter en Lennart van de Peppel gebracht. ,,Er was van onze kant meer strijd'', meende Van Meegdenburg. De Ruiter profiteerde van knullig balverlies van Aguilar Aguilera. Op randje buitenspel werd Van Meegdenburg aangespeeld, die wel raad wist met de kans. ,,Eén kans moet genoeg zijn voor een doelpunt'', lachte de spits. ,,Ik heb dit seizoen maar weinig kansen nodig te scoren.'' Met zijn achtste doelpunt is de 33-jarige Veenendaler verantwoordelijk voor de helft van de Bennekomse productie.

In de resterende vijfendertig minuten zocht GVVV de aanval. Maar het ging steeds chaotischer spelen. Meer dan een naast gekopte bal van Wierenga wist men niet te creëren. Bennekom loerde op de counter. Bij een paar situaties lagen er wat mogelijkheden, maar werden deze onzorgvuldig uitgespeeld. De beste man van het veld, arbiter D.W.G. van Aken, maakte uiteindelijk bij de 1-1 een einde aan de armoedige derby.

Sprokkelen

Met het puntje schoot Bennekom niet zoveel op. Immers Nivo Sparta, LRC en Nunspeet pakten de volle winst. Het verschil met een veilige plaats is maar vier punten, waarbij Nunspeet nog een wedstrijd tegoed heeft. ,,Ik zie toch wel een verbetering in ons elftal'', aldus Van Meegdenburg. ,,Maar het blijft, net als vandaag, voorlopig eerst nog puntjes sprokkelen.''

De komende winterperiode wordt meestal benut om de contractbesprekingen te openen. Haast traditioneel bij Bennekom is, dat Dennis van Meegdenburg als één van de eersten aan bod komt. ,,Er staat nog niets gepland. Ik zie het wel'', vertelt de aanvalsleider, bezig aan alweer zijn zestiende seizoen. Duidelijk is wel dat Bennekom hem nog niet kan missen.