Lunteren toe aan de winterstop

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Lunteren slaagde er niet in tegen FC Horst revanche te nemen voor de eerdere 6-2 nederlaag. Nu werd met 0-1 verloren. ,,Een terechte nederlaag'', vond Johan de Man. ,,Horst heeft een goede en slimme ploeg. Ze zijn net wat verder dan Lunteren.''

,,Daar komt bij dat niet blaken van het zelfvertrouwen. Dat is één, twee, drie ook niet op te lossen. Na de dan wel gelukkige overwinning op Advendo, had een tweede zege op ESC misschien geholpen. Maar die wedstrijd werd dus afgelast.''

,,Het was een redelijk gelijk opgaand duel. Aan de ene kant hield Michel van Beek ons een paar keer in de wedstrijd. Aan de andere kant waren Jurriën Scheele en Matthias van de Beek dicht bij een doelpunt. Een minuut of acht voor rust viel toch die 0-1. Een afgeslagen bal werd door Robin van Wijnbergen binnen geschoten.

,,De koppies gingen weer hangen. In de rust heb ik geprobeerd deze weer omhoog te krijgen. Op een gegeven moment werd er ook meer risico genomen. Er was ook een periode dat we blaften, maar niet doorbeten.''

,,Alles bij elkaar komt de winterstop als geroepen. Even drie weken alles van ons afgooien en weer fris in de kop worden. Als we dan ook iets minder tegenslag hebben met blessures, moet de middenmoot haalbaar zijn'', besluit De Man.