Weinig verrassingen Ede Cup

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

Eigenlijk was alleen de overwinning van Fortissimo op Lunteren (2-1 en 3-3) niet conform de verwachtingen.

Bennekom 2 heeft geen kind aan FC Jeugd EDE - De eerste ronde van de Ede Cup, die bestond uit een tweetal wedstrijden, kende weinig verrassingen. door Wim van Kessel

Bij de overige duels was er sprake van een behoorlijk krachtsverschil. SDS’55 (Harskamp 1-0 en 8-1), Blauw Geel’55 (Ede/Victoria 5-1 en 6-1), Advendo’57 (Edesche Boys 2-1 en 8-1) en DTS’35 (Otterlo 4-1 en 4-1) waren veel te sterk voor hun opponent.

Daar was dinsdagavond ook sprake van in de ontmoeting tussen Bennekom 2 en FC Jeugd. Op eigen veld had de zondagvierdeklasser nog met 3-2 gewonnen. Op het kunstgras van Edesche Boys stelden de Bennekommers snel orde op zaken. Nog in de eerste helft werd liefst een 5-0 voorsprong genomen. Uiteindelijk werd het 8-2. Henk van Essen, die na de winterstop weer bij de eerste selectie aansluit, scoorde vijf keer. Mario Jochemsen en Joppe Verhoeks (2x) tekenden voor de andere doelpunten voor de titelverdediger. Kemal Arslan en Sabri Yöney redden nog de eer voor de Edenaren.

Dinsdagavond werd ook geloot voor de tweede ronde. In tegenstelling tot de oorspronkelijke bedoelingen, is besloten deze ronde in één wedstrijd te spelen, in plaats van de eerder vastgestelde twee. Reden is onder meer dat op een beoogde speeldatum van 26 en 27 januari een inhaalprogramma door de KNVB is ingepland. Omdat er op de overige zaterdagen al oefenwedstrijden staan geprogrammeerd, is het besluit genomen de duels doordeweeks te spelen.

Loting

Uit de loting kwamen de volgende wedstrijden naar voren: dinsdagavond 15 januari Fortissimo tegen DTS’35 en woensdagavond 16 januari Blauw Geel’55 tegen SDS’55. Op sportpark Allemanskamp ontmoeten op dinsdagavond 22 januari Advendo’57 en Bennekom 2 elkaar. Bij een gelijke stand volgen direct strafschoppen. De drie winnaars en de beste verliezer plaatsen zich voor de halve finales, die voor de dinsdagen 19 en 26 februari op de rol staan. De bedoeling is dat zaterdag 22 maart de finale van de Ede Cup wordt gespeeld.

Geen waarde

Jan Randewijk, voorzitter van de organiserende Belangengemeenschap Edese Veldvoetbalverenigingen, denkt wel dat op basis van de ervaringen van de eerste ronde, de opzet voor het komende jaar wat zal gaan veranderen.

,,We zullen het eerst nog gaan evalueren. Maar de kans is groot dat de eerste ronde of uit één wedstrijd gaat bestaan, of dat we voor een poulesysteem met vier teams gaan kiezen. Nu is gebleken dat vaak na één wedstrijd de terugwedstrijd eigenlijk totaal geen waarde meer had.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie