Volleyballers TweeVV overklassen Hevo: 4-0

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De volle vijf punten is het verdiende resultaat van een degelijk spelend TweeVV, thuis tegen Hevo uit Heino. De vrouwen zagen hun kansen voorbijgaan en verloren met 0-4 van Woudenberg.

De mannen van TweeVV startten de wedstrijd onzeker. Ze maakten onnodige fouten waardoor de ploeg snel een achterstand opliep. Langzaamaan begonnen de mannen in te zien dat de wedstrijd toch echt was begonnen. Het blok was ineens goed bij de les en TweeVV bracht een gevarieerde aanval.

Zo lukte het de Edenaren de stand weer gelijk te trekken bij 14-14. En vanaf dat moment was het TweeVV dat het spel dicteerde, al waren er wel korte perioden van individuele fouten. Tegenstander Hevo had het niet alleen moeilijk door de sterke opslag van TweeVV maar ook door de vele net- en voetfouten die de mannen uit Heino, onder het oog van de goed fluitende scheidsrechters, maakten.

Plek gestegen

In de derde en vierde set overklaste TweeVV de tegenstander, de setstanden van 25-14 en 25-17 spreken voor zich. Trainer/coach Frits Metiary: ,,Dit was echt een overwinning van de ploeg. We bleven over het algemeen verzorgd spelen en de taken werden degelijk uitgevoerd. Ook het blok werd goed dicht gezet, waardoor de verdediging zijn werk goed kon doen. Met onze sterke opslag wisten we hun aanval voorspelbaar te maken, waarop ons blok zich goed kon instellen.”

Met de vijf punten die de Edenaren binnen hebben gehaald, stijgen zij naar een negende plek. Maar de volgende wedstrijd wordt een lastige opgave. Op 12 januari, na de winterstop, wacht TweeVV tegenstander SSS 3 in sporthal Oosterbos in Barneveld. SSS 3 staat weliswaar net boven TweeVV, maar speelde zaterdag een knappe wedstrijd tegen de nummer één. Ze verloren heel nipt in een vijfsetter.

Vrouwen

De vrouwen van TweeVV speelden ongeïnspireerd tegen Woudenberg dat twee plaatsen boven hen staat.

Hoewel ze in de tweede en derde set nog wel dicht bij de winst kwamen, was het steeds Woudenberg dat in de eindfase wist door te drukken. Aanvallend kwam TweeVV er niet aan te pas. Alleen de middenaanval kwam regelmatig goed door op de momenten dat de spelverdeler de set-ups goed voor de aanvallers wist klaar te leggen want ook de spelverdeling was matig.

Servicedruk

Een sterke servicedruk van enkele spelers zorgde soms voor goede momenten. Na het verlies van de eerste drie sets waarin TweeVV nog kansen had, konden de Edesen in de vierde set niets meer brengen. Ook gelegenheidscoach Marleen Hovens, die de zieke Joke Kamps verving, lukte het niet om het team te inspireren.

De vrouwen bivakkeren onderaan de ranglijst; het zal heel moeilijk worden om, zo spelend, het tij te keren.