Zorgaanbieders werken samen

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

Aan de Willem de Zwijgerlaan staat het nieuwe centrum waar langzaam maar zeker alle ruimte gevuld worden. Jan de Roo, voorzitter van de huurdersvereniging van het ELCB en tevens huisarts, maakte het proces vanaf het prille begin mee. ,,Vier jaar geleden zijn we begonnen met het realiseren van dit project. Het is een mooie locatie en daar komt bij dat het vervallen gebouw van het creatiefcentrum destijds al een hele tijd leeg stond. Het heeft wel even geduurd voordat alle tekeningen goedgekeurd werden maar nu staat er een geweldig pand”, aldus De Roo.

Vele praktijken strijken neer in Beatrixpark EDE - Waar vroeger in het Beatrixpark het gebouw van Krek stond, is nu een geheel nieuw en groots pand verrezen. De officiële opening moet nog plaatsvinden maar er wordt al volop gewerkt. Niet een afvalkliniek, zoals de naam misschien suggereert, maar een verzameling van praktijken zetelt in het Eerstelijnscentrum (ELCB). Na vier jaar plannen maken, overleggen en aanpassen zijn deze week de eerste patiënten door de entree naar binnengekomen.

door Boy Imminck

In het bijna 3000 vierkante meter bestrijkende gebouw zit niet alleen de praktijk van de huisarts. ,,We zijn gestart met vijf huisartsen en inmiddels zijn het er acht geworden. Maar ook zit er een fysiotherapiecentrum, een apotheek en diverse verloskundigen. Kruiswerk West-Veluwe en Maatschappelijk werk Vilente hebben ook een ruimte in het centrum. In principe zijn alle ruimtes in het Eerstelijnscentrum verhuurd, maar in overleg zouden er op bepaalde tijden nog nieuwe huurders kunnen komen.” Veel huisartsen dicht bij elkaar in de buurt zou misschien voor wat strubbelingen kunnen zorgen. De Roo ziet dit anders: ,,Veel huisartsen bij elkaar geeft meer mogelijkheden tot samenwerking. Denk er alleen al eens aan wanneer er een arts ziek is. Er kan dan snel vervanging gezocht worden binnen het centrum. Ook kunnen we met de artsen gezamenlijk nieuwe apparaten aanschaffen die anders individueel te duur zouden zijn geweest.” In dit centrum is rekening gehouden met de lichtinval, het is helder in het gebouw. ,,Dat is wat we willen zijn, helder en persoonlijk. Zo hebben wij ook geen grote wachtkamers, maar verschillende kleine wat het toch iets persoonlijker maakt.”

Fysiotherapie

,,Je merkt nu al dat bijvoorbeeld de doktoren op de koffie komen”, zegt fysiotherapeut Robert Schoonderbeek. ,,We zijn als praktijk erg blij met deze nieuwe locatie. We hebben nu een grote oefenruimte met nieuwe apparatuur maar ik wil benadrukken dat we geen sportschool zijn. We zijn exclusiever dan een sportschool en bieden kleine groepen mensen de zoveel de mogelijkheid te geven te komen bewegen. Daarom zijn we doordeweeks ook vijftien uur per dag open, van zeven uur in de ochtend tot tien in de avond. Op dit moment werken we met acht therapeuten en zijn we op zoek naar aanvulling omdat we een grote toeloop van mensen verwachten.”

In dit centrum komen mensen die niet of nog niet in het ziekenhuis behandeld hoeven worden, dat is de tweedelijn. ,,We kunnen wel met het ziekenhuis samenwerken op een aantal punten zoals een diabetesgroep en mensen met hartfalen. Binnen het centrum zijn er dus veel opties maar ook samenwerken met organisaties erbuiten is zeker mogelijk”, stelt de fysiotherapeut.

Opening

Op dit moment wordt er al gewerkt maar op 9 februari 2008 is de opening van het pand. Mensen hebben in het nieuwe jaar toch weer het goede voornemen om te gaan bewegen. Het kan ook zijn dat ze van zorgverzekeraar zijn veranderd. Er zijn verschillende redenen te bedenken om langs te komen en met eigen ogen te zien wat we te bieden hebben. Op 9 februari heeft iedereen daarvoor de kans. Vanaf 13.00 uur zijn de mensen welkom.

u Voor meer informatie: zie de website van het nieuwe Eerstelijnscentrum Beatrixpark www.elcbeatrixpark.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie