Zeven miljoen voor schoolgebouwen

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

Voor de bouw van twee nieuwe scholen in vlek B van de wijk Kernhem zijn de kredieten beschikbaar gesteld aan de besturen van CNS en SKOVV. Volgens planning zullen twee negenklassige scholen worden gebouwd. Beide besturen kunnen aan de slag met het ontwikkelen van de bouwplannen voor de twee nieuwe scholen. Zodra de gemeente kan starten met de woningbouw, kunnen ook beide scholen worden gebouwd.

EDE - Het college van burgemeester en wethouders van Ede stelt een bedrag van bijna zeven miljoen beschikbaar voor huisvesting van scholen. Het college ging dinsdag akkoord met het ‘Programma 2008 voorzieningen huisvesting onderwijs’. In dit programma staan de aanvragen die de schoolbesturen hebben ingediend voor volgend jaar. In totaal worden 49 van de 73 ingediende aanvragen gehonoreerd.

Het college heeft ook besloten de aanvraag van de Triangel te Lunteren voor een uitbreiding met drie lokalen te honoreren. Na de realisering van deze uitbreiding heeft de school genormeerd ruimte voor dertien groepen leerlingen. De twee oude semi permanente lokalen zijn dan niet meer nodig.

Ook de Callunaschool te Ede kan een bouwplan gaan ontwikkelen voor het vervangen van het speellokaal dat nu gehuisvest is in een noodlokaal. Na het uitvoeren van het bouwplan is de school geschikt voor zes groepen en heeft het een volwaardige teamkamer en een speellokaal. De aanvragen van de Meander in Ede en De Zaaier in Harskamp zijn gehonoreerd.

Voor buitenonderhoud aan diverse scholen is een bedrag van bijna een miljoen euro nodig.Bij het scholencomplex Maandereng zullen in één actie de enkele beglaasde puien worden vervangen door nieuwe kozijnen met dubbele beglazing. Daarbij wordt ook het slecht functionerende hang- en sluitwerk vervangen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie