Kinder- en jongerenlintje na zomer volgend jaar van start

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

Aanleiding van de invoering van het kinder- en jongerenlintje is een initiatief van het CDA, waarover eerst het college en vervolgens de gemeenteraad zich later positief uitspraken. Het kinderlintje is bedoeld voor jeugd van 6 tot en met 12 jaar en de onderscheiding voor jongeren voor inwoners van 13 tot en met 20 jaar. Dit lintje is bedoeld voor mensen die zich belangeloos inzetten voor de samenleving, bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk, het opzetten van activiteiten die saamhorigheid vergroten of een actie organiseren voor een goed doel.

EDE - Er komt een onderscheiding voor kinderen en jongeren in de gemeente Ede, die een bijzondere en belangenloze prestatie hebben geleverd in het belang van hun omgeving. Bijvoorbeeld op cultureel of maatschappelijk gebied. Het Edese college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag een plan van aanpak vastgesteld om de ideeën verder uit te werken.

Voor sporters komt er een lintje voor kampioenen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 20 jaar. Vanaf 21 jaar komen inwoners van de gemeente Ede met bijzondere verdiensten, inclusief sportprestaties, in aanmerking voor de medaille van verdienste.

Voor het kinder- en jongerenlintje komen aparte namen, bijvoorbeeld de Edese kanjer of de Young and Proud Award. De op te richten jongerenraad krijgt een rol bij de naamgeving, waarvoor onder inwoners van Ede een prijsvraag wordt uitgeschreven. Studenten van de Kunstacademie Artez in Arnhem gaan de beide onderscheidingen ontwerpen. Er komt een onafhankelijk jury. De voorbereidingen voor het invoeren gaan volgend jaar verder. Na de zomervakantie in 2008 is het mogelijk jeugdigen voor te dragen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie