Veel muziek in Kerstvakantie op Edes Museumplein

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Er staat veel muziek op het programma bij de horecagelegenheden aan het Museumplein tijdens de Kerstvakantie. Opvallende naam is Hans Dulfer. De Nederlands saxofonist treedt op zondag 23 december om 21.30 uur op in Café Premier.

Dulfer speelde onder andere met Clous van Mechelen, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en Saskia Laroo. Hij is is sinds zijn zeventiende professioneel muzikant. Zijn grote voorbeeld is Coleman Hawkins. Dulfer was eind jaren vijftig actief in het combo van Clous van Mechelen. Eind van de jaren negentig had Dulfer veel succes in Japan en voor zijn single ‘Hyperbeat’ kreeg de Nederlander er een gouden plaat.

Dulfer won in 1969 de Wessel Ilcken-prijs. Als autoverkoper won hij tweemaal de GM Car Sellar Award. In 1993 ontving hij de Bird Award van het North Sea Jazz Festival, en in 2002 werd hij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij treedt al tientallen jaren elke woensdagavond op in jazzcafé Alto in Amsterdam. Overigens is Hans Dulfer niet voor het eerst in Ede. Ook in Café Premier trad hij eerder op.

Verder is er in de Kerstvakantie weer soulful smooth jazz met G-Live in De Plantage. Dit keer is Membox, de gitarist van de Nederlandse zangeres Anouk, te gast en special guest is Erica Groeneveld. Dit evenement onder leiding van Edenaar Jimmy Glasmacher wordt elke laatste vrijdag van de maand gehouden. Het begint om 22.00 uur en de entree is 5 euro.

Redstone Roots is te zien op zondag 23 december om 22.00 uur in Railroad. Dit trio die bestaat uit ervaren muzikanten, die hun sporen vooral verdiend hebben in de regio Gelderland. De band is afkomstig uit Arnhem en speelt voornamelijk nummers uit de jaren 70, zoals Beatles, Steve Miller, Santana en Robert Palmer.

In de Plantage komen op maandag 24 december om 21.30 uur de Booming Piano’s. Dit is gebaseerd op het Dueling Pianos-concept, dat al jaren een grote hit is in Amerika. Twee om twee pianisten wisselen elkaar af en zorgen voor uren topentertainment. Iedere pianist heeft de klasse van zang, entertainment en pianospel in zijn vingers. Ook is er de mogelijkheid om verzoeknummers aan te vragen.

Andere muziek in de Kerstvakantie op het Museumplein zijn maandag 24 december Luddevudduh?! in Subsitute om 22.00 uur, zondag 30 december zangeres Philly in Macky’s om 19.30 uur, zanger Jo-Han maandag 31 december in Railroad (besloten feest) en maandag 31 december vanaf 16.00 uur Dave in ‘t Café 5. Verder zijn er ook optredens van dj’s, zoals maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 december om 21.30 uur in De Pineut, Marty’s DJ-feest op maandag 24 december in ‘t Cafe 5 en een DJ-Feest op dinsdag 25 december om 21.30 uur in Premier.

Naast muziek staat er nog op het programma: zondag 23 december om 13.00 uur stamppot biljarttoernooi in Railroad, zondag 23 december om 21.00 uur pubquiz in Substitute, een mutsenfeest op woensdag 26 december om 21.30 uur in Premier, Oudejaarsborrel op maandag 21 december om 16.00 uur in Premier, Oudejaarsfeest op maandag 31 december tot 21.30 uur in de Pineut, maandag 31 december vanaf 1.00 uur Oud&Nieuw Party in Subsitute/Petticoat (entree 10 euro), een glamourparty, maandag 31 december vanaf 1.00 uur in Premier (entree 45 euro) en een nieuwjaarsreceptie op donderdag 3 januari van 20.00 tot 22.00 uur in Premier. u Meer informatie: zie www.museumpleinede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie