Aanpak illegale appartementen in drive-in woningen

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente gaat ,,strenger letten op'' illegale appartementen. De wijk Veldhuizen kent een groot aantal drive-in woningen. Een deel daarvan is zonder vergunning omgebouwd tot één of meerdere appartementen. De gemeente gaat deze illegale appartementen aanpakken.

,,Inspecteurs hebben veel van die woningen bekeken en ontdekt dat er meer eigen voordeuren zijn en 'natte cellen' dan de bedoeling is. Dat moet teruggedraaid'', licht wethouder Simon van de Pol toe. Bij een eerste inventarisatie blijkt dat het in Veldhuizen gaat om zeker tien huizen.

In sommige woningen zijn alleen kamers gemaakt. Het bestemmingsplan staat deze vorm van bewoning toe. De bouwkundige aanpassing die nodig zijn, zijn meestal vergunningsvrij. Wel moeten de kamers voldoen aan eisen van brandveiligheid.

Andere woningen zijn geheel of gedeeltelijk omgebouwd tot appartementen. Een appartement telt als afzonderlijke woning en daarvoor is dan een bouwvergunning nodig. Het bestemmingsplan staat echter niet toe dat er meerdere woningen per perceel zijn. Vergunning tot ombouw tot appartementen kan echter niet worden verleend.

De gemeente zal eigenaren die in overtreding zijn aanschrijven en koppelt daar een hoog dwangsombedrag aan. Door nu een heldere aanpak te hanteren, hoopt de gemeente de overtredingen op te heffen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie