Mietjes

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

,,Met mietjes bedoel ik geen homo’s’’, verklaarde Arnold Versteeg van de SGP vorige week tijdens een Edese raadsvergadering.

Toch heb ik altijd begrepen dat die twee woorden behoorlijk synoniem zijn. Ook als ik het illustere koppel Joling en Gordon op televisie ‘bezig’ zie, geven deze brallende heren me niet de indruk dat ze zullen tekenen voor het korps commando’s of mariniers. Het gesteun, geklaag en gejammer is bij dit duo niet van de lucht, zelfs bij het hanteren van stoffer en blik of een theedoek.

Henk Kesler, directeur van de KNVB, draaide het de afgelopen week om; de politieagenten zijn volgens hem de ‘verwende kereltjes’. Hij werd meteen op de vingers getikt. Ik neig ook naar het idee dat eerder de hooligans, die in het stadion de tent afbreken, thuis teveel in de watten zijn gelegd. Zo kweek je mietjes die denken dat ze alles mogen.

Of wat te denken van die Lunteraan die snel naar moeders pappot wilde. Hij gaf deze verklaring waarom hij snel was doorgereden toen hij vorige week met zijn auto een paal omver had gereden. ‘Jakkes, een ongeluk, snel wegwezen’.

Beter kunnen we een voorbeeld nemen aan de mantelzorgers of de jonge straatcoaches (zie artikelen). Beide groepen steken vrijwillig de handen uit de mouwen en doen relatief geruisloos enorm goed werk. Deze mensen verdienen het zeker niet om het etiket mietje of ‘soft’ te dragen.

Neemt niet weg dat het buiten hartstikke koud is geworden. M’n oren vriezen bijna van mijn kop. Ach en wee, roep ik. ,,Koop een goede muts’’, zult u zeggen. ,,Mietje!’"

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie