Schaatsminnend Ede donderdag op natuurijs

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Schaatsminnend Ede kan donderdag vanaf 9.00 uur de ijzers onderbinden. De baan van de Edese IJs Vereniging op sportpark 't Schutterveld in het Peppelensteeggebied is dan volgens voorzitter Theo van de Rijt in de juiste conditie om de eerste baantjes te trekken. ,,In het weekend zijn we begonnen met het laten inlopen van water. Niet zoveel als voorgaande jaren. Het is eigenlijk een experiment, want echte strenge winters hebben we lang niet gehad”, liet Van de Rijt dinsdagavond weten.

Donderdag kan er tot 13.00 uur worden geschaatst. Daarna wordt de baan aan de Langekampweg gesloten voor onderhoud. Het hangt dan van de weersomstandigheden af of de baan in de middag ook open is van 13.30 tot 16.30 uur. 's Avonds gaat de verlichte baan dan weer open om 19.00 uur tot 21.30 uur. Zolang het weer het toelaat zullen deze openingstijden dagelijks gelden. Er is gezellige muziek en sfeerverlichting en het clubhuis met gezellige haard is open. Natuurlijk ontbreken koek en zopie niet met chocola, snert en gluhwein. Wie schaatsen wil ruilen kan hiervoor terecht in het clubhuis waar tafels zijn vrij gemaakt voor een ruilbeurs.

De toegangsprijs is 3 euro 50 vanaf 16 jaar, kinderen betalen 1,50 euro. Abonnementen kosten 12,50 euro respektievelijk 7,50 euro.

u Zie voor de laatste ontwikkelingen: www.eijv.nl of bel naar 0318-647913.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie