Nieuw evenement bij Hoekelum

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

Organisator Bob den Boer noemt Dé Voorjaarsbeurs ,,een nieuw groot publieksevenement’’ binnen de Edese gemeentegrenzen voor ‘de vrouw van vandaag’. ,,Maar natuurlijk zijn mannen ook welkom’’, zegt hij lachend. ,,Ik verwacht ‘s avonds veel koppels.’’ De Harskamper die ooit Fleurig op poten zette, mikt op ongeveer 25.000 bezoekers die hun hart op kunnen halen op maar liefst 7500 vierkante meter ‘voorjaarsplezier’.

Voorjaarsbeurs voor ‘vrouw van vandaag’ EDE - Eten en genieten, mode-trends en sieraden, huis en tuin, vakantie en vrije tijd, verzorging en gezondheid, negen maanden en kinderen. Dat zijn de zes hoofdthema’s van de nieuwe voorjaarsbeurs die van 26 tot en met 31 mei gehouden worden tegenover Landgoed Hoekelum.

,,Ik heb er echt zin in. Het is eens iets anders’’, zegt Den Boer. Hij werd ooit geïnspireerd toen hij een dergelijke formule zag in Zutphen, gericht op het oosten van het land. De organisator verwacht in Ede bezoekers binnen een straal van ongeveer 35 kilometer.

Speciaal voor de voorjaarsbeurs wordt een megagroot tentencomplex opgetrokken. De tent heeft de volle breedte van het terrein langs de Edeseweg. In de aanloop naar het overdekte gedeelte, passeren de bezoek(st)ers eerst 25 sfeervol ingerichte pagodetenten en een plantenmarkt. Méér dan 200 bedrijven nemen deel aan de beurs.

Het ‘shopgehalte’ zal bijzonder hoog zijn. Maar ook kan bij een groot aantal stands lekkernijen geproefd worden en is er veel te zien en te beleven. Op een tweetal locaties in de grote tent worden activiteitenpodia opgebouwd. Dagelijks op vaste tijden vinden hier meerdere professionele modeshows plaats en op het andere podium tonen deskundige koks hun vakmanschap met kookdemonstraties. Ook kunnen de bezoekers zelf actief deelnemen aan de diverse workshops. Zo kan men bloemschikken, zelf een eigen ketting maken, knutselen aan een unieke tuindecoratie, een sfeervolle tafeldecoratie maken.

Mensen met verbouwingsplannen (huis of tuin), kunnen zich via de website van de beurs aanmelden voor een eerste gratis advies van 20 minuten bij deelnemende binnenhuis- en tuinarchitecten. Ter plekke bestaat ook de mogelijkheid om gezichts-, huid- of lichaamsbehandelingen te krijgen bij de nagelstudio’s, beautysalons, pedicurebedrijven en kapsalons.

Dé Voorjaarsbeurs is op zondag niet geopend. ,,Dat is een bewuste keuze. Uit ervaring weet ik dat veel mensen uit de regio dit besluit als bijzonder prettig ervaren’’, aldus Den Boer, ook bekend van Ludique Events. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 7,50 euro, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. ,,Zo bevorderen we de laagdrempeligheid.’’ Via de website www.devoorjaarsbeurs.nl bestaat de mogelijkheid om een kortingsbon van 1,50 euro te downloaden of om kaarten te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie