Project Pollenstein wordt De Pleinen

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE- Tijdens een feestelijke bijeenkomst donderdag werd de nieuwe naam van het project aan de Pollenstein onthuld, namelijk De Pleinen. Op de bouwplaats vond de officiële onthulling plaats. Het nieuwbouwproject in de wijk Veldhuizen bestaat uit 107 huurwoningen, 22 koopwoningen en een multifunctioneel zorg- en dienstencentrum.

Op 18 april dit jaar ging de eerste paal de grond in. Vanaf die dag is Bimo Bouw BV uit Harderwijk voortvarend te werk gegaan. Amvest gaat de 107 appartementen verhuren. De overige 22 appartementen worden door Bimo Bouw BV verkocht. De huur- en koopappartementen zijn allemaal woningen in de vrije sector. De appartementen zijn van hoge kwaliteit en er zijn keuzemogelijkheden om de woning naar eigen wens in te richten. In de ondergrondse stalling zijn voldoende parkeerplaatsen en een berging.

Het multifunctioneel zorg- en dienstencentrum is door woningcorporatie Woonstede aangekocht en zal verhuurd worden aan zorgverlener Vilente. Een bijzondere samenwerking, waarbij alle partijen bewust hebben gekozen voor een wijkgerichte aanpak. Hierbij staan kwaliteit en prettig wonen centraal met als belangrijke toevoeging de mogelijkheid van zorg en dienstverlening.

Het multifunctioneel zorg- en dienstencentrum wordt een uitnodigende plek voor bewoners van de wijk Veldhuizen. Daarom komt in het zorg- en dienstencentrum onder andere een grandcafé, een bibliotheek en een centrale ruimte voor allerlei activiteiten. Verder komt er een dagopvang, een zorgcentrum voor 31 zorgwoningen en 4 groepswoningen voor mensen met dementie. Voor deze zorg- en groepswoningen is wel een indicatie nodig. Het centrum is het hart van een zogenaamde 'woonzorgzone'. In een woonzorgzone worden welzijnsactiviteiten, de zorgverlening en de dienstverlening zo dicht mogelijk bij de bewoners in de wijk gebracht.

Voor meer informatie over de koopappartementen van Bimo Bouw kan contact worden opgenomen met Verhage van Grootheest Makelaardij, telefoonnummer 0318 - 619145 of Drieklomp Makelaars, telefoonnummer 026 - 3397500. Voor meer informatie over de huurappartementen van Amvest kan contact worden opgenomen met Bolthof van den Top Makelaardij, telefoon 0318 - 628080. Voor meer informatie over het zorg- en dienstencentrum kan men terecht bij Vilente, telefoon 0318-488881 of Woonstede, telefoon 0318-695695.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie