Bakker stunt bij BSV tegen Hofstra

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Het komt bij de Bennekomse Schaakvereniging BSV vrijwel nooit voor dat kampioen Hotze Tette Hofstra in de interne competitie een remise toe staat. Daarom mag de remise die René Bakker tegen hem scoorde een stunt worden genoemd. Sterker: Hofstra stelde zelf de puntdeling voor.

Bakker deed het in de opening niet zo sterk. Hij boette materiaal in en zijn stelling was niet om over naar huis te schrijven. Toch kon Hofstra niet echt profiteren. ,,Omdat René in het eindspel vijftien goede zetten achter elkaar deed'', verklaarde de clubkampioen naderhand. Hofstra had er ondertussen een kwaliteit ingestoken. En ook dat leverde geen betere papieren op. Bakker bleef het goed doen en kreeg als 'beloning' het remiseaanbod, dat logisch werd aanvaard.

Het stuivertje wisselen om plaats twee blijft maar door gaan. Nam vorige week Noël Bovens die plek over van Teunis Bunt, na de veertiende ronde zijn de rollen weer omgedraaid. En dat is de verdienste van Bunt. Hij zag in het onderlinge duel Bovens een foutje maken en profiteerde vol. Het verschil tussen beide kemphanen is slechts zes punten. En de ontwikkeling is voordelig voor Hofstra. Die heeft nu al 130 punten voorsprong.

Martijn Pauw liep maandagavond met een brede grijns rond in denksportcentrum De Commanderij. Hij speelde een puike partij tegen Jan Wouters en slaagde er in de moeilijk te kloppen voorzitter van BSV het punt te ontfutselen. Pauw vijzelde zijn puntentotaal meteen op en ook zijn score. Hij heeft nu zeven punten uit elf duels en klom een plaatje. Wouters kan op 7 januari 2008 revanche nemen, want dan ontmoeten beiden elkaar in de kwartfinale van de beker.

Harry Verhoef herstelde zich van het verlies in ronde 13 door te winnen van Martien de Bock. Hij steeg meteen twee plaatsen. Grootste sprong maakte maandag Cock Struijk, die in een langdurig gevecht Gerrit Drenth kansloos liet. De trucjes van Drenth maakten dit keer geen kans. Struijk klom van de twaalfde naar de achtste plaats.

Chris van Oosterwijk deed ook met succes aan herstelwerk. Dat ging ten kostte van Jaap Marinus. Van Oosterwijk werkte zich door de winst op naar een plek net onder de top 10. Jo Decker heeft naar het lijkt definitief de weg naar boven gevonden. Na de winst op Wim Thieme, pakte hij ook het punt tegen Rini Kreeft. Die ging pas schaken toen het eigenlijk al te laat was. Het wat onnodig verloren pionnetje bleek te veel van het kwade.

BSV schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij secretaris Rini Kreeft, telefoon ( 0318 ) 41 52 45 of maandag in de speelzaal. De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Hooft, telefoon (0318) 41 55 94 of maandag in de speelzaal.

Uitslagen

Rene Bakker - Hotze Tette Hofstra remise, Noël Bovens - Teunis Bunt 0-1, Martin Pauw - an Wouters 1-0, Harry Verhoef - Martien de Bock 1-0, Cock Struijk - Gerrit Drenth 1-0, Jaap Marinus - Chris van Oosterwijk 0-1, Paul Constant - Gerhard Bakker remise, Sjoerd de Rave - Klaus Bodlaender 0-1, Klaas Ganzevoort - Joop de Bruin remise, Wim Thieme - Ton Suuring 0-1, Geert Wieringa - Kurt Hulskamp 1-0, Brand Valkenburg - Gerrit Jurg remise, Auke Bonsma - Ad Smallegange 1-0.

Stand op kop

1. Hofstra 597,5 pnt; 2. Bunt 468,5; 3. Bovens 462,5; 4. Bakker 421,0; 5. Pauw 405,8; 6. Verhoef 396,7; 7. Smit 368,5; 8. Struijk 359,0; 9. Wouters 346,7 10. Duijker 334,0.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie