Maxstein begrip in de regio

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

De winkel was niet meer dan een klein houten schuurtje, dat na een aantal jaren werd vervangen door een stenen gebouw. In de loop van de jaren bleef de groei, en uitbreiding, er in zitten. In de tachtiger jaren kwam er een flinke uitbreiding met een hal van 500 vierkante meter met evenveel kelderruimte. In 1999 kwam er een bovenverdieping met dezelfde omvang nog eens bij.

Uitstekend

Zoon Robert kwam in 1987 zijn vader assisteren en toen zijn vader in 1995 kwam te overlijden kwam hij er alleen voor te staan. En tot nu toe gaat het uitstekend. Volgens Robert is er de laatste jaren ,,veel veranderd in fietsen met de elektrische fiets als de mooiste uitvinding. Nederland is een fietsland en met de komst van de elektrische fiets kan iedereen er op uit trekken. Deze fiets is niet te onderscheiden van een gewone fiets en ziet er net zo sportief uit. Naar omstandigheden kun je met een elektrische fiets tussen de 40 en 120 km afleggen.”

Geruisloos

Robert benadrukt dat het een ondersteunende fiets is waarbij je zelf wel moet trappen. ,,Men wordt echter ondersteund door een elektromotor die geruisloos werkt.”

Wie een kijkje neemt in de winkel ziet fietsen van vele bekende merken zoals Gazelle, Batavus, Sparta, Koga Miyata en Raligh. In kinderfietsen heeft men eveneens veel bekende merken en sinds een half jaar is Maxstein dealer van de ATB merken Scott, een zeer vooraanstaand merk en Koga Miyata, Giant had men al in huis.

Fitness

Naast de fietsen is er een ruim aanbod in accessoires en kleding. Wie wil kan een GPS systeem op de fiets laten monteren om precies te zien waar men zich begeeft of om een route op in te plannen. ,,Een heel verfijnd systeem, nog beter dan in een auto”, is de mening van Robert Schut.

Wie een kijkje gaat nemen in de kelder ontdekt een uitgebreid assortiment aan fitness apparatuur. Dat gaat van een hometrainer tot een crosstrainer, loopbanden en gewichten. ,,Wie zijn energie kwijt wil of zijn lichaam in topconditie wil houden kan hier uitstekend terecht”, laat de eigenaar weten.

Vuurwerk

Nu de knalperiode begint aan te breken kan men bij Maxstein ook terecht voor vuurwerk. Er is een keuze uit 130 soorten vuurwerk die in de kelder overzichtelijk staan uitgestald. ,,Om schade aan ogen te voorkomen krijgt elke klant een speciale bril, zowel ouderen als kinderen. Naast een bril ontvangt men bij een aankoop gratis ook aansteekmateriaal”, besluit Robert Schut.

Maxstein Tweewielers

Slijpkruikweg 30 Ede

Tel. 0318-612154

www.maxstein.nl

EDE - Joop Schut begon in 1959 met Maxstein tweewielers. Hij nam de zaak over van Max Steinbruckner en vandaar de naam Maxstein, welke inmiddels een bekende naam heeft in de regio.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie