Van ‘Lunterse Meuk’ tot glühwein en guirlandes rond De Koepel

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - ,,Hartstikke druk!’’ Mede-organisator Truida Ribbers schat dat het aantal bezoekers (,,van heinde en ver’’) dit jaar wel tussen de acht á tienduizend lag, terwijl dit vorig jaar nog een duizend of twee lager was. De jaarlijkse kerstmarkt, die zaterdag plaatshad rond De Koepel in het Luntersche Buurtbosch, is een begrip geworden.

De locatie is sfeervol en mensen die tegen de afstand opzien, worden netjes en in stijl gebracht, met een treintje of per huifkar vanaf het dorp naar De Lunterse Boer. En vanaf dat restaurant kunnen liefhebbers weer gebruik maken van een huifkar. Langs dat bospad stonden weer vierhonderd waxinelichtjes, zodat bezoekers van de markt al in de sfeer kwamen. Ook de lampionnenoptocht met veel kinderen droeg daar natuurlijk aan bij.

Vaders, moeders, opa’s en oma’s, allemaal wilden ze zien wat leerlingen van De Sprong en De Triangel gemaakt hadden. Die creativiteit werd tentoongesteld in de toren. Het hoge gebouw was zelf versierd met een boog bij de ingang, lampjes met gekleurde stof voor de ramen en guirlandes bovenaan.

Bij de 25 kraampjes konden bezoekers hun hart ophalen als ze kerststukjes wilden aanschaffen. Ook waren er zogenoemde ‘kniepertjes’, dunne wafels te koop. Andere smakelijkheden die er wel ingingen waren kerststolletjes van bakker Klok, erwtensoep, glühwein, saté, warme worst, natuurlijk warme chocolademelk en de authentieke ‘Lunterse Meuk’. ,,Dat is een mengsel van bruine bonen met spek, paprika en champignons’’, legt Ribbers uit. Allerlei soorten lampen, artikelen van de Wereldwinkel en Israël, ze waren te koop bij enkele organisaties die zich ter plekke presenteerden. Uiteraard klonk er ook muziek. Een deel van KNA, een kinderkoor en andere zanglustigen brachten kerstliederen ten gehore. ‘Stille nacht’ dus, maar toch ook weer niet. Een soort loterij met behulp van telefoonnummers was een succes. Prijzen werden hier beschikbaar gesteld door de Lunterse middenstand. Ook sponsors zorgen ervoor dat er geld in het laatje komt voor De Koepel zelf. Truida weet dat er in de expositieruimtes nieuwe verlichting nodig is.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie