Kim-Nhat Pham prolongeert nationale titel

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Edenaar Kim-Nhat Pham heeft zondag tijdens de NK karate voor cadetten (16/17-jarigen) zijn titel geprolongeerd in de klasse tot 60 kilogram. Pham won net als vorig jaar van Khalid Ebaihoubarka uit Tiel: 1-0.

Pham plaatste zich vorige week al voor de EJK dankzij een bronzen medaille op de Grand Prix van Venetië. ,,Met deze titel bevestigde hij zijn uitverkiezing alleen maar", zo reageerde trainer/coach Nabil Ou-Aissa tevreden.

Naast de titel voor de 17-jarige Pham waren ook Mohamed Boulahyan en Vince Gertsen succesvol namens de Edese Sportschool Venendaal. Boulahyan won brons in de klasse tot 65 kilogram ten koste van Gregory Koeiman. Gertsen, die vorige week pas 16 jaar werd en debuteerde bij de cadetten, deed hetzelfde in de klasse tot 70 kilogram. Hij won zijn bronzen finale wedstrijd met 3-1 van Freek Rutten.

,,Dit seizoen hebben we met vier nationale jeugdtitels en de titel van Kim-Nhat vijf kampioenen van Nederland. Een uitstekend resultaat voor een relatief kleine karateclub uit Ede", aldus Ou-Aissa.