Veilige plaats Fortissimo steeds verder weg

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Al vanaf het begin van dit seizoen kwakkelt Fortissimo in de derde klasse. De ploeg won slechts twee keer en staat voorlaatste. De wedstrijd van zondag tegen Veluwezoom was de uitgelezen mogelijkheid om aansluiting te vinden. De mannen van trainer Dick Schreuder kwamen op een 0-2 voorsprong, maar verloren uiteindelijk toch nog: 3-2.

In de eerste helft was Fortissimo heer en meester. Via Tim Kalfs en Philip Latumahina kwamen de Edenaren binnen het kwartier op 0-2. Daarna knokte Veluwezoom zich net voor rust terug in de wedstrijd. Mehmet Akpolat scoorde 1-2. In het tweede bedrijf kwam Fortissimo in de verdrukking en kreeg het een penalty tegen die werd benut door Ricardo Verhaar. De lange spits Cerano Leming deed vlak daarna Fortissimo de das om: 3-2.

Er moet bij Fortissimo een klein wonder gebeuren wil de ploeg in de derde klasse blijven voetballen. Twee seizoenen geleden keerde de ploeg het tij nog in hun voordeel. Om die stunt opnieuw uit te halen, zal volgende week bij de inhaalwedstrijd tegen hoogvlieger DIO in ieder geval alles uit de kast moeten worden gehaald.