Edesche Boys doet mee om de titel

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Een kraker, een topper, een thriller. Zo kon de wedstrijd van Edesche Boys tegen ESA worden genoemd. Ondanks dat er voor de neutrale toeschouwers langs de lijn weinig te genieten viel, was het duel er eentje van de buitencategorie. Met de spanning duidelijk in de benen won Edesche Boys het cruciale duel tegen ESA met een miniem verschil: 1-0. Met de zege sloot Edesche Boys één van de meest bewogen jaren in het clubbestaan af, in de wetenschap dat de titel in de vijfde klasse dit seizoen een reële optie is.

door Boy Imminck

De oudste club van Ede begon het seizoen met een nieuwe trainer en een aantal nieuwe en jeugdige gezichten. Nu de winterstop is aangebroken, mag worden geconcludeerd dat de Edenaren het best aardig doen. Ook tegen het Arnhemse ESA, tweede met een punt voorsprong op Edesche Boys, kon de ploeg van trainer Etienne Jansen redelijk overtuigen. De thuisploeg zag verdediger Patrick Hoogwerff in de warming-up afhaken, waardoor Jamal Bouzambou voor laatste man Bart van den Brink mocht spelen. ,,Vorige week speelden we een oefenwedstrijd. Toen zette de trainer mij op de laatste man positie. Ook vandaag in deze belangrijke wedstrijd stond ik daar en ging het aardig. In de eerste helft ging het bij mij nog moeizaam", analyseerde de goedspelende Van den Brink.

Moeizaam

Edoch de beide ploegen volop meedoen in de top van de ranglijst, speelden ze een draak van een eerste helft. Bouzambou voorkwam samen met Edesche Boys-doelman Rudy Muller een treffer van ESA. Verder kwamen beide ploegen niet tot grote mogelijkheden. ESA probeerde de thuisploeg op een fysieke manier onderuit te krijgen, maar trainer Jansen bleek zijn manschappen daarvoor gewaarschuwd te hebben. Stoïcijns werden conflicten uit de weg gegaan en als er dan toch een keer een opstootje was, werd dit rustig uitgepraat.

Uit het niets brak Edesche Boys de wedstrijd open. Lion Pol zette zelf de aanval op met een pass naar Kai Jongenelen. De opgekomen verdediger gaf een schitterende voorzet terug op Pol. Deze twijfelde niet en volleerde de bal op een knappe manier ineens over doelman Stinissen van ESA: 1-0.

Overwicht

Na rust verdedigde Edesche Boys de voorsprong met hand en tand. ESA kwam er aanvallend bijna niet meer aan te pas. Lion Pol, Isas van Slijpe en Arjan Hardeman kregen dotten van kansen op de verdubbeling, het bleef bij 1-0. In de slotfase vielen er nog twee rode kaarten in het duel. Isas van Slijpe van Edesche Boys kreeg direct rood voor een vermeende kopstoot. Adin Majlovic van ESA verdiende in de wedstrijd minimaal vier gele kaarten maar kreeg er uiteindelijk twee van scheidsrechter Van den Broek. De verdediger van de Arnhemmers ging daarna door het lint en wilde de scheidsrechter te lijf gaan, waarna zijn ploeggenoten het opgewonden standje weghielden.

,,Dit was een cruciaal duel. De competitie is redelijk scheef door al die afgelastingen, maar we staan er goed voor. Het gat naar AZ 2000 (koploper red.) is nog wel groot, maar we moeten er gewoon voor gaan om dat te dichten. Qua verliespunten staan we nu tweede, in de tweede periode staan we bovenaan. Na de winterstop moeten we deze lijn doorzetten. Voor nu hebben we het goed gedaan", aldus een trotse Bart van den Brink.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie