Vuurwerkteam stuit op 7500 kilo illegaal vuurwerk

21 december 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het vuurwerkteam van de politie Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid heeft een onderzoek afgerond naar illegale vuurwerkhandel in Kootwijkerbroek. In dit kader werd reeds op 16 november in een pand in Kootwijkerbroek een grote partij illegaal vuurwerk van 7500 kilo illegaal vuurwerk ontdekt en in beslag genomen. Het korps kwam dit op het spoor naar aanleiding van tips.

In dit verband zal een 41-jarige man uit Lunteren - die een ruimte had gehuurd in de loods - worden gehoord over zijn betrokkenheid. De bekendmaking van deze zaak liet even op zich wachten in verband met verder politie-onderzoek.

De partij betrof 15 pallets, waarop zich 385 dozen bevonden met lawinepijlen, mortierbommen, chinese vlinders, nitraatbommen en flowerbeds. De partij is overgebracht naar een locatie in het zuiden des lands, van waaruit het voor vernietiging overgebracht wordt naar een speciaal bedrijf in Duitsland; hier gaat overigens wel een beslissing aan vooraf gegaan van de officier van justitie van het Funtionaal Parket te Zwolle.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie