Certificaat voor Beeuwkes Thuiszorg

24 december 2007 om 00:00 Nieuws

Stichting HKZ richt zich op duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn. De stichting stimuleert werken aan kwaliteit vanuit het perspectief van de consument. Centraal daarin staat het HKZ Keurmerk. Dit keurmerk bewijst én waarborgt de kwaliteit van de geleverde zorg. Een organisatie met een HKZ Keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant principieel centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.

EDE - Beeuwkes Thuiszorg, met zeven steunpunten in het midden en westen van het land, heeft onlangs opnieuw het HKZ-certificaat behaald voor de Huishoudelijke zorg, Verzorging, Alphahulp, Verpleging, Psychosociale Zorg, Begeleiding en Ondersteuning. Dit betekent, dat de externe auditor van Lloyd’s objectief heeft vastgesteld dat Beeuwkes Thuiszorg nog steeds voldoet aan tal van strenge kwaliteitseisen, opgesteld door de Stichting HKZ.

Drie jaar

In december 2004 behaalde Beeuwkes Thuiszorg voor de eerste maal het HKZ-certificaat, dat altijd een maximale geldigheidsduur heeft van drie jaar. Dit was de eerste maal dat de auditor van Lloyd’s een hercertificering uitvoerde. Zo werden gedurende vier dagen vele medewerkers geïnterviewd over hun werkzaamheden. Het viel de auditor daarbij op hoe betrokken en gemotiveerd ieder over het werk vertelde en hoe met zorg over collega’s, cliënten en cliëntsituaties werd gesproken.

Ook in 2008 blijft Beeuwkes Thuiszorg werken aan een nog betere kwaliteit van haar dienstverlening. In ieder geval staat het verbeteren van de communicatie met de cliënt over veranderingen in de zorg centraal. Uitgangspunt blijft, dat alle medewerkers niet alleen zeggen wat ze doen, maar ook daadwerkelijk doen wat ze zeggen. Dankzij de certificering kan dat worden aangetoond.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie