Sluiting schaatsbaan EIJV vanwege dooi

24 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De invallende dooi op zondag heeft ervoor gezorgd dat de schaatsbaan van de Edese IJsvereniging 's middags om 16.00 uur moest worden gesloten. Omstreeks 13.00 uur was de ijskwaliteit zover teruggelopen dat de EIJV het besluit nam bezoekers gratis toe te laten om de laatste slagen op het ijs te maken.

De EIJV kijkt terug op een zeer geslaagde korte natuurijsperiode waarin de baan vanaf donderdag gedurende vier dagen voor het publiek geopend was. In die periode zijn ongeveer 2500 kinderen en volwassenen de kassa gepasseerd. Topdag was zaterdag met bijna 1000 bezoekers.

In het clubhuis vonden de chocolademelk, snert en andre dranken en versnaperingen gretig aftrek. Daar kon men zich ook warmen rond de open haard. Ook kon men de schaatsen er laten slijpen. De ijsvloer was van goede kwaliteit, gezien ook de intensieve verzorging tot laat in de avond. Het leverde veel positieve reacties op.

Noemenswaardige ongelukken deden zich niet voor. Met name voor de kinderen bood de baan een veilige plek voor ijsplezier op de schaats, slee of andere attributen. De ijsbaan kreeg donderdag nog landelijke aandacht omdat het TROS tv-programma Een Vandaag rechtstreeks vanaf de baan werd uitgezonden.

De EIJV gaat zich nu voorbereiden op een volgende natuurijsperiode. Die zal dan worden gestart met een schaatsruilbeurs. Als er gedurende een langere periode ijs komt zullen er dan ook wedstrijden worden georganiseerd op de baan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie