Verdachte branden naar Pieter Baan

24 december 2007 om 00:00 Nieuws

‘Een patroon van pyromanie’. Zo typeerde de officier van justitie het gedrag van de verdachte. De 20-jarige zou drie maanden geleden in het trappenhuis en in de lift van een flatgebouw aan de Van de Hagenstraat brand hebben gesticht. Het vuur werd net op tijd geblust anders zouden er volgens het Openbaar Ministerie vrijwel zeker slachtoffers zijn gevallen. De Edenaar werd nog diezelfde nacht in de buurt van de flat aangehouden.

Officier: ‘een patroon van pyromanie’ EDE (APA) - Een 20-jarige man uit Ede, die verantwoordelijk zou zijn voor een reeks brandstichtingen in zijn woonplaats, moet worden opgenomen in het Utrechtse Pieter Baan Centrum (PBC). Dit heeft de rechtbank in Arnhem bepaald. Onderzoek in het PBC moet meer duidelijkheid geven waarom de Edenaar tot zijn daden kwam.

Een jaar eerder ging de man ook al over de schreef.Toen stak hij bij zijn eigen buren een kliko die onder de carport was gestald in de fik. Het vuur verwoestte de carport en een deel van de garage. De bewoners waren op dat moment niet thuis. De 20-jarige waarschuwde uiteindelijk zelf de brandweer. Justitie verdenkt de Edenaar bovendien van nog eens acht brandstichtingen, onder meer bij een flat aan de Nieuwe Maanderbuurtweg en een gebouw aan de Dirkeweideweg. Tijdens de rechtszitting zei de verdachte zei dat hij de feiten pleegde terwijl hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De man kon zich van zijn daden niet erg veel meer herinneren. Psychologen menen echter dat niet alleen het drankgebruik de pyromaan in actie heeft laten komen. Waarschijnlijk heeft de 20-jarige te kampen met en persoonlijkheidsstoornis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie