Sloop en nieuwbouw basisschool El Inkade

24 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De grijpgrage machines gaan rigoureus te werk. Donderdag en vrijdag begonnen de sloopwerkzaamheden van de oude basisschool El Inkade aan de Kranenburg en de gymzaal aan de Langenhorst. De school van islamitische signatuur begint na de kerstvakantie in het gebouw aan de Goudenstein, waar nieuwbouw werd gerealiseerd naast het gedeelte wat tot nu toe nog dependance was.

De sloop wordt nog dit jaar afgerond, mede met het oog op de jaarwisseling. Het gemeentebestuur wil immers voorkomen dat de leegstaande panden ten prooi zouden vallen aan vuur(werk).

El Inkade heeft nu alle groepen bij elkaar in één gebouw aan de Goudenstein en heeft deze week reeds vakantie in verband met het islamitische offerfeest.

Driehoek en Sindibad

In het nieuwe gebouw is bovendien een neutrale peuterspeelzaal gevestigd. Na de kerstvakantie begint hier, namens Welstede, een fusie van de speelzalen De Driehoek en Sindibad. De eerste was reeds gevestigd op deze plek, maar de tweede verhuist vanuit het noodgebouw De Kolk bij de oude Juliana van Stolbergschool. ,,We gaan een nieuwe naam bedenken'', licht Hilly Landman toe.

De peuterspeelzaal hanteert de pyramide-methode en ontvangt kinderen die daarna meestal doorstromen naar El Inkade, maar ook naar De Bongerd (eveneens pyramide-onderwijs) gaan. Leidsters die hier werken zijn, naast Landman: Gerda van Rhenen, Els Stikkel, Joke Holtermans, Corrie Roskam en Clara van de Brink.

Foto's:

De nieuwbouw en sloop van El Inkade, de sloop van de gymzaal en leidsters van de nieuwe pyramide peuterspeelzaal aan de Goudenstein (vlnr: Gerda van Rhenen, Els Stikkel en Hilly Landman).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie