Handballers Reehorst door het oog van de naald tegen Jupiter’75

24 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het mannenteam van HV Reehorst heeft op de afsluiting van de eerste helft van de competitie en ook nog in de laatste seconde van de wedstrijd een kostbaar punt afgesnoept van titelkandidaat Jupiter ’75 uit het Brabantse Eersel.

De Edenaren staan er ronduit beroerd voor in deze competitie en de verwachting dat dit team in het linkerrijtje zou kunnen meespelen wordt bij lange na niet gehaald.

Reehorst startte net als de laatste weken niet goed. De Edenaren begonnen met de debuterende Tim Lumenta en Korneel van ’t Land in de basis in verband met vakantie van Jos Boers en blessureleed bij Martijn de Wit, die wel de strafworpen voor zijn rekening zou nemen en er vijf van de zes in zou gooien. De Brabanders waren bepaald niet geïmponeerd, want zij liepen binnen acht minuten naar een 1-5 voorsprong. Jeff de Quay en Stef Korporaal konden het verschil beperken tot 3-6 en intussen maakte de linkshandige Ronald Kroon zich op zich in de strijd te werpen.

En het moet gezegd dat Reehorst een sterke periode doormaakte. Robbert van Oel kreeg weer ouderwetse bevliegingen en samen met Jeroen de Wit werkten zij de achterstand van 6-11 in tien minuten naar een 12-13 ruststand met fraaie acties op de cirkel door geweldenaar Ronald Kroon, die niet te stoppen leek.

Na rust keken de handballiefhebbers toch even vreemd op. Niet de formatie die een mooie inhaalrace bewerkstelligde stond in het veld, maar het eerste basis zestal en dat pakte niet goed uit. De mannen uit Eersel wisten binnen vijf minuten uit te lopen naar 12-16 en in deze periode kon alleen Stef Korporaal iets terug doen: 14-16.

Coach Fried Strik kon niet anders dan de juiste wissels toepassen en langzamerhand wist Reehorst het tij te keren, ondanks storend en veelvuldig balverlies. Reehorst leek net wel net niet aan te klampen, en met vier minuten te spelen scoorde eerst aanvoerder Jeroen de Wit 21-22, daarna schoot Martijn de Wit zijn vijfde strafworp binnen, Jeff de Quay 23-24 en drie seconden voor tijd wist Robbert van Oel tot opluchting van alles en iedereen die Reehorst lief heeft de gelijkmaker erin te gooien. Eindstand 24-24

Scores: Robbert van Oel en Martijn de Wit 5x, Ronald Kroon 4x, Stef Korporaal en Jeroen de Wit 3x, Jeff de Quay 2x en Josha Sietsma en Mike vd Berg ieder 1x