Jubileumreceptie Advendo'57 geslaagd

24 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - De kantine zat vrijdagavond bomvol. Collega verenigingen uit de regio, oud bestuursleden, oud trainers, een aantal oud spelers en wat andere genodigden waren naar Ederveen gekomen om het bestuur van Advendo'57 te feliciteren met het 50-jarig jubileum.

Natuurlijk ontbraken de sprekers ook niet. Wethouder Frank van Zuilen beet het spits af. Van Zuilen wees op het grote aantal leden van 433 ten opzichte van het aantal inwoners van ruim 3000. ,,Eén op de 7 inwoners is dus lid. Ik ben blij dat dit niet in Ede zelf het geval is. Dan hadden we financieel gezien een flink probleem gehad.''

Van Zuilen ging toch al op de financiële toer. Hij waarschuwde de aanwezigen op grootscheepse alcohol controles vrijdag. En last but not least overhandigde hij voorzitter Willem van Ginkel een cheque.

Nico van de Ham ging namens de KNVB in op de vorming van een Topklasse, die zoals de plannen er nu voorstaan, in 2010 zijn beslag gaat krijgen. In februari zal daar een beslissing over gaan vallen. Via allerlei ingewikkelde berekeningen kwam het er op neer, dat door de vorming van die Topklasse, er een versterkte promotie gaat plaatsvinden. Bovendien is het plan een klasse voortaan uit 14, in plaats van 12 clubs te laten bestaan. Het komt er ongeveer op neer dat bijna alle clubs 'promoveren'en een klasse hoger gaan spelen. ,,Dan kunnen we wel een bus huren, om gezamenlijk de recepties te gaan bezoeken'', merkte een aanwezige bestuurder op.

De KNVB bestuurder wees nog op een regeling, waardoor subsidie op kunstgrasvelden kan worden verkregen. Van Ginkel liet blijken dat in zijn oren te knopen. De preses van Advendo kreeg vervolgens de jubileumvlag overhandigd.

Ook Jan Randewijk van de BEV deed zijn woordje. Hij vertelde dat de accommodatie met de club Advendo was meegegroeid. ,,Ik hoop ook dat het met de accommodatie van Otterlo goed komt'', voegde Randewijk toe, zelf ook bestuurslid van die club.

Na het bedankwoord van Willem van Ginkel, kreeg hij uit handen van Ceel Schuurman de eerst drie exemplaren van het jubileumboek 'Onze Club' uitgereikt. Daarvan ging het eerste exemplaar naar het erelid Gert Hazeleger. Martin Hevel, zoon van de overleden Thijs Hevel, het andere erelid, nam ook een exemplaar namens de familie in ontvangst.

Als laatste werden nog zeven leden van het eerste uur, en allemaal medeoprichter, gehuldigd voor het 50-jarige lidmaatschap. Jan Groeneveld, Eti van Ginkel, Ben van Beek, Nico van Beek, Gert Roskamp, Rijndert de Fluiter en Gert Hazeleger. Zij waren allemaal vijftig jaar geleden van de partij toen de voetbalclub Advendo'57 werd opgericht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie