Polar Bears redt ‘t niet in Bochum

24 december 2007 om 00:00 Nieuws

Tegen het gelijkwaardige Duitse Blauw Weiss Bochum, de minst sterke tegenstander, was gerekend op een overwinning, maar die bleef donderdag achterwege. ,,We waren niet goed bij de les. En dat was een tegenvaller”, aldus teammanager Paul Westerik. ,,We hadden in de voorbereiding naar deze wedstrijd toegeleefd om deze winnend af te sluiten, en misschien wel te kunnen stunten tegen één van de Italiaanse ploegen. We werden echter overdonderd. Aan onze kant ontbrak de communicatie om het tij te doen keren”, aldus Westerik.

Internationals richten zich nu op ‘Spelen’ EDE - In het Duitse Bochum kwam een einde aan het Europese avontuur van de waterpolosters van Polar Bears. De formatie van Gert-Jan Schothans eindigde puntloos als laatste in de poule, en dat was een lichte tegenvaller.

De thuisclub nam in het eerste kwart al een 4-2 voorsprong en bouwde die halverwege uit naar een 7-4 voordelige score. In het derde kwart werd de marge vergroot naar 10-5 om vervolgens te eindigen met een 15-9 winst. ,,Met de wedstrijden tegen de sterke Italiaanse ploegen in het vooruitzicht waren we dat moment al uitgeschakeld voor een verder Europees avontuur. En dat mochten we onszelf aanrekenen”, oordeelde Westerik. Voor Polar Bears waren Nienke Vermeer 3x, Mieke van de Sloot 2x, Marieke van de Ham, Biurakn Hakhverdian, Jorieke Oostendorp en Marlou Slaghuis de doelpuntenmakers.

Vrijdag wachtte het sterke Siciliaanse Orizzonte Catania. Daarin kwam de formatie van Gert Jan Schothans beter voor de dag dan tegen de Duitsers, maar een nederlaag was niet af te wenden tegen de gelouterde profs. Halverwege de wedstrijd gingen de Siciliaanse formatie met 5-0 aan de leiding. Aanvallend kwam Polar Bears er tegen de sterk verdedigende tegenstander niet aan te pas. In het derde kwart ging het beter en werd de tegenstander op een tegen doelpunt gehouden. Marie van de Ham scoorde tegen naar een 6-1 stand in Italiaans voordeel. In het laatste part lieten de profs nog even zien hoe je waterpolo moet spelen en bepaalden de eindstand op 2-9, met voor Polar Bears een tegenscorende Loes Donderwinkel.

Zaterdag wachtte de laatste wedstrijd tegen opnieuw een Italiaanse topploeg, Fiorentina. Omdat er niets meer op het spel stond, kon men vrijuit spelen en dat leverde een verrassende 2-3 voorsprong op na het eerste kwart. De gasten bleken wakker geschud en stelden in het tweede kwart duidelijk orde op zaken en bogen de achterstand om naar een 8-4 voorsprong, om uiteindelijk te eindigen in 16 -9.

De internationals van Polar Bears gaan zich nu voorbereiden op de Olympische Spelen, om vervolgens in april de competitie weer op te starten met de play-offs. Tussentijds wordt zonder de internationals een schaduwcompetitie gespeeld.