Nieuw cursusaanbod MEE Veluwe

24 december 2007 om 00:00 Nieuws

Voor de regio Ede gaan bij MEE Veluwe in Ede in de eerste twee maanden van het jaar cursussen en trainingen van start op het gebied van sociale vaardigheden voor kinderen en sociale vaardigheden voor tieners van 12 tot en met 14 jaar met een licht verstandelijke beperking.

EDE - Voor mensen met een beperking of chronische ziekte en voor hun omgeving, biedt MEE Veluwe ook in volgend jaar weer een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod van cursussen en trainingen.

Sociaal

Verder gaat het om sociale vaardigheden voor volwassenen, weerbaarheid voor mannen, weerbaarheid voor tieners en een training voor broertjes of zusjes (brusjes) van een kind met een beperking.

Gratis

De cursussen en trainingen bestaan uit acht lessen. Er wordt gewerkt in kleine groepen van niet meer dan acht deelnemers. De cursussen worden gegeven door trainers van MEE Veluwe. De deelname aan de cursus is gratis.

De training Sociale vaardigheden leert de deelnemers om te gaan met moeilijke situaties die zij in het dagelijks leven tegenkomen. Voorbeelden hiervan zijn iemand iets vragen, iets bespreken, kritiek geven en krijgen, je mening geven, naar een ander luisteren en nee durven zeggen als je iets niet wilt.

De cursus Weerbaarheid leert de deelnemers aan anderen duidelijk te maken wat zij wel en niet willen, met als doel hun zelfvertrouwen te vergroten.

MEE Veluwe biedt informatie, advies en ondersteuning aan alle mensen met een beperking of chronische ziekte en hun omgeving.

Informatie

u Voor meer informatie over de cursussen en trainingen kan men terecht op de de website MEE Veluwe op www.meeveluwe.nl. Telefonisch informatie inwinnen kan ook via telefoon 055-5269200. Aanmelden kan via de mail: info@meeveluwe.nl of telefonisch via (055) 526 92 00.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie