'Spitsuur voor dievengilde' met 44 inbraken

26 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie van Ede onderzoekt maar liefst 44 inbraken die zich in de avond en nacht van eerste op tweede kerstdag en de nacht erna voordeden. De dieven sloegen toe op verschillende plaatsen in de stad. Bij haar onderzoek roept de politie de hulp in van getuigen.

In de loop van dinsdagavond meldden zich de eerste gedupeerden bij de politie nadat ontdekt was dat er in hun woningen was ingebroken. In één geval werden de mogelijke daders overlopen door een getuige. Toen die hen aansprak zou zij zijn bekogeld met stenen. De man raakte daarbij echter niet gewond.

In een vijftal gevallen bleek er niets te zijn ontvreemd, in alle andere gevallen werd onder meer geld, sieraden en (computer)beeldschermen weggehaald. Het is nog onduidelijk of het in alle gevallen om dezelfde daders gaat of niet. De politie onderzoekt wel of er verbanden zijn.

Uit de tot dusver ontvangen aangiftes blijkt dat er werd ingebroken in woningen aan de Parkweg, Witte de Withstraat, Doeshof, Suze Robbertsonstraat, Gerard Doustraat, Spinozastate, Glindhorst, Stationsweg, Zwartelaantje, Nienhof, Proosdijerveldweg, Sterkenburg, Durendaal, Levendaal, Noorder Parallelweg, Anton Mauvestraat, Blijdenstein en Johanna Haanenstraat.

In de loop van de tweede kerstdag (woensdag) meldden zich nog een tiental gedupeerden voor het doen van aangifte. Eerder hadden zich al ruim twintig gedupeerden bij de politie gemeld nadat ontdekt was dat er in hun woningen was ingebroken. Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor.

De politie probeert wel aan de hand van sporenonderzoek een beeld te krijgen van de daders. De politie is naarstig op zoek naar getuigen die iets hebben gehoord of gezien dat in verband met de inbraken kan worden gebracht. Tips kan men kwijt op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie