Kerstconcert Mannenkoor met jubilerende dirigent Van Galen

28 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het Christelijk Mannenkoor Ede (C.M.E.) gaf traditiegetrouw op Tweede Kerstdag een kerstconcert in de Oude Kerk. Het koor stond onder leiding van Wim van Galen, die deze maand ook 25 jaar dirigent van het mannenkoor is. Verder werkten mee Marco den Toom aan het orgel, Ton Burgering speelde piano en de bekende soliste Liesbeth Blankespoor-Strootman.

Uiteraard stond het programma geheel in het teken van het Kerstmis. Wat vooral opviel was het prachtige lied “Daar is die zegenrijke nacht” in een bewerking van de eigen dirigent. Ook de liederen “Vredevorst” van K.Walstra en “Daar blonk een ster”van Martin Mans werden heel mooi gezongen.

De soliste vertolkte het lied “Jezus, door Uw komst op aard” op een heel mooie wijze. Hierbij toonde zij over een prachtige altstem te beschikken. De pianist Ton Burgering gaf ook een fraaie solo en enkele nummers van de koorzang werden ook mede door hem begeleid, wat hem zondermeer goed afging.

De organist begeleidde zowel de koorzang als de samenzang op een voortreffelijke wijze. Het blijkt dat in de wereld van de geestelijke koormuziek heel wat jong en veelbelovend talent aanwezig is, waar Marco den Toom een uitstekend voorbeeld van is.

De plaatselijke predikant, ds.D.C.Floor hield een korte meditatie en het mannenkoor kan terug zien op een zeer geslaagd concert en het publiek, wat in grote getale was opgekomen, was dan ook heel enthousiast over dit sublieme concert.

Foto:

Wim van Galen, 25 jaar dirigent.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie