Majorettes marcheren dorp binnen

2 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Het duo komt zelf niet uit Lunteren. Omdat er nu nog geen majorettevereniging in Lunteren is, hebben zij het idee opgevat om zo’n vereniging in Lunteren op te richten. De majoretteclub gaat apart werken van muziekvereniging KNA. ,,Er zijn wel contacten geweest. Lukt het ons, dan gaan we kijken of we wat met elkaar op straat kunnen doen. We blijven wel twee aparte verenigingen.” Voor de club in Lunteren is nog geen naam bedacht. ,,Als het lukt, willen de leden zelf via een prijsvraagje de gelegenheid bieden om een naam voor de vereniging te bepalen.”

Thea en Ina richten nieuwe vereniging op LUNTEREN - Ina van de Bosch en Thea Trouw willen een majorettevereniging in Lunteren oprichten. Iets wat het dorp nu nog niet heeft. ,,Het moet een vereniging worden waar de gezelligheid voorop staat. De lat hoeft niet al te hoog worden gelegd. Op ieder niveau moet je mee kunnen doen”, zegt het tweetal.

door Jan de Boer

Lunteren hebben Ina en Thea gekozen, omdat het centraal gelegen is tussen Ede en Voorthuizen, de woonplaatsen van de twee initiatiefneemsters. In Lunteren hebben zij al een beetje geïnformeerd of er belangstelling is om lid te worden van de majorettevereniging. Op donderdag 31 januari wordt er ‘s avonds van half zeven tot acht uur een informatieavond gehouden in de sporthal aan de Kerkhoflaan 23 in Lunteren. ,,We gaan daar zelf demonstraties geven. Iedereen mag meedoen. Voor de nieuwe mensen hebben we via Vomaco, de majorettevereniging uit Voorthuizen, batons geleend.”

Voor alle kinderen wordt in de sporthal een showtje gemaakt. ,,Ze mogen meedoen, ze mogen meelopen.” Vanaf de leeftijd van vier jaar kunnen meisjes lid worden van de Lunterse club in oprichting. ,,Wat er zo leuk aan is? Dat is muziek, dansen, zowel in groepsverband of individueel. De wedstrijden zijn allemaal binnen.” Ina van de Bosch begon zelf als vierjarig bij een majorettevereniging. ,,Ik heb het gedaan tot ik tweeëntwintig was. Toen ben ik er negen jaar uit geweest. Daarna heb ik samen met Thea les gegeven in Kootwijkerbroek.”

Vanwege verschillen van inzicht vertrok het tweetal daar. ,,Omdat het toch bleef kriebelen, kwamen we op de gedachte om samen iets in Lunteren te beginnen. Het moet een gezellige vereniging worden, met gezellige middagen. Dan moet je denken aan een vossenjacht, een fancy fair. En een jaarlijkse uitvoering waar iedereen, vaders en moeders, opa’s en oma’s, komen kijken.”

Thea Trouw was zelf pas drie jaar toen zij bij de majorettevereniging begon. ,,Ik werd meegenomen door twee oudere zussen, die het leuk vonden dat hun kleine zusje ook met een stokje liep. Ik vond voornamelijk het bezig zijn op muziek, het lekker kunnen dansen van klassiek tot Michael Jackson tot musicalachtige muziek leuk. En de mooie kleren. Altijd mooie pakjes. En dan was er weer een uitvoering en werden er mooie dingen voor jou gemaakt.”

Wil je lid worden? Bel of mail maar Thea Trouw (0342-476263 of r.trouw@wanadoo.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie