Dineke Huurdeman richt Care2U Foundation op

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De Nederlandse stichting, Care2U Foundation zoekt vrijwilligers in Nederland om hulpgoederen te coördineren en een extra opslagplaats zou ook welkom zijn. De organisatie wil vooral hulp bieden aan mensen met een chronische ziekte of beperking in arme landen. Ook landen die in oorlog zijn geweest en niet de mogelijkheden hebben om mensen met een chronische ziekte of handicap te helpen zoals wij in Nederland gewend zijn, behoren tot de doelgroep van de stichting.

Sinds 2006 woont Dineke Huurdeman uit Ede, oprichtster en voorzitter van de stichting, voor vier jaar in Belgrado vanwege een uitzending van haar man. Het viel haar op dat er in Servië nauwelijks mensen in een rolstoel in het straatbeeld voorkwamen. Het ontbreekt hen aan hulpmiddelen en voorzieningen zoals wij die in Nederland gewend zijn. Met een rugzak vol ervaring als fondsenwerver en bestuurslid voor een aantal Nederlandse patiënten- en gehandicapten organisaties besloot Dineke samen met een aantal vriendinnen zelf een stichting op te richten om daadwerkelijk hulp te kunnen bieden. Inmiddels zijn er een aantal projecten begonnen.

Momenteel richt Care2U zich op inzameling van orthopedische hulpmiddelen, luiers, comfortabele kleding en speelgoed. Ook is er een actie opgestart Pyjama’s voor Servië en werkt men samen met St. Humanitarna in Nederland door hulp te bieden aan het klooster Sveta Petka in Paracin. Hier leven honderd zwaar gehandicapte vrouwen en kinderen in zeer moeilijke omstandigheden. In het voorjaar wordt hiervoor een grote benefietavond in Belgrado georganiseerd om geld in te zamelen voor de aanschaf van honderd nieuwe bedden in dit klooster.

De website, www.care2u.org is net klaar. In de fotoalbums zitten foto’s van verschillende evenementen en projecten. Ook is er een kleine shop aan deze site toegevoegd waar zelfgemaakte schilderijen van een school met kinderen met een beperking worden verkocht, sieraden worden aangeboden en leuke cadeautjes te vinden zijn. Via de nieuwsbrief worden nieuwe activiteiten vermeld. Donateur of sponsor worden kan ook via de website.

* Meehelpen de doelstellingen van Care2U te realiseren? Neem contact op met Dineke Huurdeman, voorzitter@care2u.org of bellen naar 06-2216 8442.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie